Hull City huurt King en neemt Gardner over

Hull City huurt aanvaller Marlon King (foto) dit seizoen van Wigan Athletic. Bij The Tigers maakte Anthony Gardner tijdens de voorbereiding zo'n goede indruk dat de huurling definitief werd overgenomen van Tottenham Hotspur.

Hull City huurt King en neemt Gardner over

King speelde pas een half jaar bij Wigan, dat hem in januari voor bijna zes miljoen euro had overgenomen van Watford. Bij The Latics kon de 28-jarige aanvaller niet uitgroeien tot een vaste waarde en hij koos er zelf voor verhuurd te worden aan Hull City.

Ook Gardner zou dit seizoen op huurbasis uitkomen voor de naar de Premier League gepromoveerde club. De 27-jarige verdediger presteerde echter dusdanig goed dat Hull nu al besloot gebruik te maken van de optie tot koop in het huurcontract. The Tigers tellen drie miljoen euro neer voor Gardner, een clubrecord.

Hull City gaat het avontuur in de Premier League aan met in totaal acht nieuwe spelers. Naast Gardner en King, werden ook George Boateng (Middlesbrough), Peter Halmosi (Plymouth Argyle), Bernard Mendy (Paris Saint-Germain), Tony Warner (Fulham), Geovanni (Manchester City) en Craig Fagan (Derby County) aangetrokken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen