Hull na zege op West Brom naast Chelsea en Liverpool

Hull City en West Bromwich Albion maakten afgelopen zomer beide de overstap van het Championship naar de Premier League. Maar Hull maakte duidelijk dat er tussen beide clubs een groot verschil zit door met 3-0 te winnen bij WBA.

Met Gianni Zuiverloon en Ryan Donk namens Westbrom en George Boateng namens Hull aan de aftrap was er in de eerste helft lange tijd sprake van een gelijkopgaand duel, waarin de thuisploeg voor het meeste gevaar zorgde. Zo was Donk een keer dreigend met een kopbal, Ishmael Miller kansrijk bij een solo en knikte Jonas Olsson op de lat.

Maar direct na rust sloeg Hull toe. In de 47ste minuut scoorde Kemil Zayatte (foto) met een beheerste volley na een hoekschop van Dean Marney. Een kwartier later verdubbelde Geovanni het verschil door vallend raak te koppen na een voorzet van Marlon King. En diezelfde King besliste vier minuten later het duel met een schuiver vanaf tien meter.

WBA was allesbehalve kansloos. Maar waar Hull nagenoeg elke kans verzilverde, daar lukte het The Baggies maar niet om de bal in het doel te krijgen ondanks een overwicht en een handvol goede mogelijkheden.

Door de zege heeft Hull twintig punten en dat zijn er net zoveel als koplopers Chelsea en Liverpool, die zondag tegenover elkaar staan. Westbrom blijft middenmoter met tien punten.