Hulp bij je WK-pool: dit zijn de favorieten voor de topscorerstitel

ADVERTORIAL – Met de WK-start die in aantocht is, barst ook bijna de strijd met vrienden, collega's en familieleden los. Groei jij tijdens het toernooi uit tot meestervoorspeller? Een blik op de quoteringen van Unibet, die jou kunnen helpen bij het invullen van een pooltje. In deel II: de topkandidaten voor de topscorerstitel.

Hulp bij je WK-pool: dit zijn de favorieten voor de topscorerstitel
© Pro Shots

Achter het bepalen van quoteringen gaat veel schuil. Er wordt gebruik gemaakt van statistieken en er wordt rekening gehouden met blessures, rustperiodes, schorsingen en dat soort factoren. Vervolgens doet de markt zijn werk. Met andere woorden: als het publiek Kylian Mbappé als favoriet voor de topscorerstitel ziet en daar veel op wordt ingezet, dan daalt de odd. Door die combinatie van factoren die schuilgaat achter een quotering, zijn de quoteringen goede graatmeters.

Dit zeggen de odds van Unibet over wie jij het beste kunt aanwijzen als topscorer:

Hij is niet alleen de aanvoerder van de Engelsen, maar ook de speler in de huidige selectie die het vaakst heeft gescoord voor de nationale ploeg. Harry Kane hoopt The Three Lions naar de WK-titel te leiden. De spits van Tottenham Hotspur was dit seizoen in de Premier League alweer uitstekend op dreef met twaalf goals in vijftien duels. Hij wordt met een odd van 10.00 gezien als grootste kanshebber om de topscorerstitel te winnen. Kane scoorde liefst twaalf keer in de kwalificatiereeks.

Natuurlijk zijn in Qatar ook veel ogen gericht op Kylian Mbappé, de wereldkampioen die aan zijn tweede WK gaat beginnen. In Rusland maakte hij vier jaar geleden vier goals, waaronder eentje in de finale tegen Kroatië en twee in de clash met Argentinië in de achtste finale. In zijn laatste tien optredens voor Les Bleus scoorde de superster van Paris Saint-Germain maar liefst elf keer. De odd voor een topscorerstitel voor Mbappé is 11.00.

Kort achter Mbappé staan twee van zijn ploeggenoten bij Paris Saint-Germain, te beginnen met Lionel Messi (12.00). Op 35-jarige leeftijd wil de Argentijn met de wereldtitel de kroon op zijn carrière zetten. De cijfers van Messi bij de nationale ploeg zijn verbluffend. De linkspoot scoorde al negentig keer voor Argentinië en maakte in de vorige drie oefenduels negen goals (!). Hij speelt als een van de twee centrumaanvallers in het systeem van bondscoach Lionel Scaloni.

Nummer vier op de lijst met topkandidaten: Neymar. Inzetten op de Braziliaan als topscorer van het WK kan je 15.00 keer de inleg opleveren. Aan vertrouwen was er toch al geen gebrek bij de dertigjarige aanvaller, maar zijn prestaties bij PSG zullen hem een goed gevoel geven. Neymar scoorde in de Ligue 1 al elf keer dit seizoen, vaker dan Messi en één keer minder dan Mbappé. De blikvanger speelt bij de nationale ploeg als nummer 10 en moet vanuit die rol met zijn creatieve ingevingen het verschil maken.

De eerste Nederlander op de lijst met kandidaten is Memphis Depay, die met een odd van 25.00 in de toptien staat. Over de waarde van de 28-jarige aanvaller voor Oranje heeft weinig meer gezegd te worden. Memphis is op de weg terug na blessureleed en zal in de eerste groepswedstrijd tegen Senegal nog niet starten, zo heeft bondscoach Louis van Gaal al gezegd.

Bekijk hieronder wie worden gezien als de tien grootste kanshebbers in de strijd om de topscorerstitel.

Odds WK-topscorer:
- Harry Kane: 10.00
- Kylian Mbappé: 11.00
- Lionel Messi: 12.00
- Neymar: 15.00
- Karim Benzema: 19.00
- Cristiano Ronaldo: 21.00
- Lautaro Martínez: 22.00
- Memphis Depay: 25.00
- Romelu Lukaku: 25.00
- Gabriel Jesus: 34.00

Beleef het WK met extra spanning door mee te spelen bij Unibet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: VI.nl/verantwoordspelen
Bekijk hier al onze video's