Hulp bij je WK-pool: dit zijn de grootste kanshebbers op eindwinst

ADVERTORIAL – Met de WK-start die in aantocht is, barst ook bijna de strijd met vrienden, collega's en familieleden los. Groei jij tijdens het toernooi uit tot meestervoorspeller? Een blik op de quoteringen van Unibet, die jou kunnen helpen bij het invullen van een pooltje. In deel I: een blik op de topkandidaten voor eindwinst.

Hulp bij je WK-pool: dit zijn de grootste kanshebbers op eindwinst
© Pro Shots

Achter het bepalen van quoteringen gaat veel schuil. Er wordt gebruik gemaakt van statistieken en er wordt rekening gehouden met blessures, rustperiodes, schorsingen en dat soort factoren. Vervolgens doet de markt zijn werk. Met andere woorden: als het publiek Argentinië als de grote favoriet ziet en dus veel wordt ingezet op eindwinst van Argentinië, dan daalt de quotering. Door die combinatie van factoren die schuilgaat achter een quotering, zijn de quoteringen goede graadmeters.

Dit zeggen de odds van Unibet over de kansen van de toplanden op eindwinst:

Met een quotering van 5.00 voor het winnen van het WK is Brazilië de duidelijke favoriet. Bondscoach Tite heeft zijn ploeg rond Neymar gebouwd en in vergelijking met de vorige twee WK's lijken de Brazilianen minder afhankelijk van hun grote ster, die bij de nationale ploeg als nummer 10 speelt. Voorin kan Tite kiezen tussen onder anderen Vinícius Júnior, Richarlison, Gabriel Jesus, Raphinha, Antony, Gabriel Martinelli en Rodrygo. De kracht van Brazilië zit hem onder meer in de breedte van de selectie. Wat te denken van de opties onder de lat: Alisson Becker en Ederson.

Gaat het Lionel Messi in Qatar dan eindelijk lukken om Argentinië naar de wereldtitel te loodsen? Argentinië wordt gezien als tweede kanshebber, met een odd van 6.50 voor eindwinst. Messi begint aan zijn vijfde WK en dit is zeer waarschijnlijk zijn laatste kans om in de voetsporen van Diego Armando Maradona te treden als wereldkampioen. De selectie van de Argentijnen oogt minder indrukwekkend dan die van de Brazilianen, maar er kan vertrouwen worden geput uit de prestaties onder bondscoach Lionel Scaloni. Er is al 35 keer op rij niet verloren. In 2021 werd de Copa América gewonnen.

Frankrijk is in Qatar de titelverdediger en heeft met een odd van 8.75 voor eindwinst de status van grootste kanshebber uit Europa. Lukt het bondscoach Didier Deschamps om opnieuw het maximale uit de kwaliteiten van Kylian Mbappé te halen? De aanval en defensie ogen indrukwekkend, maar er zijn twijfels over het middenveld. Bij afwezigheid van Paul Pogba en N'Golo Kanté rust al veel druk op de schouders van Aurélien Tchouameni (22) en Eduardo Camavinga (20).

Voor Spanje ging het bij het vorige EK pas mis in de strafschoppenserie van de halve finale tegen Italië. Bondscoach Luis Enrique haalde met zijn team vervolgens de finale van de Nations League en zag talenten als Gavi en Pedri zich stormachtig ontwikkelen. Een minpunt is het scorend vermogen, maar is het spel van de Spanjaarden dominant genoeg om dat te camoufleren? De odd voor eindwinst is 10.00.

Kort achter Spanje staat Engeland als vijfde kandidaat (10.50). De Engelsen hebben voorin veel kwaliteit met onder anderen Harry Kane en Raheem Sterling. Op het middenveld zijn de ogen gericht op revelatie Jude Bellingham, die zeer waarschijnlijk aan de zijde van Declan Rice gaat spelen. Centraal achterin is er minder luxe. Bondscoach Gareth Southgate wist dat tijdens het vorige EK aardig op te vangen. Toen haalde Engeland de finale, waarin na strafschoppen werd verloren van Italië.

Bekijk hieronder de quoteringen voor de toptien met grootste kanshebbers.

Odds voor WK-winst:
- Brazilië: 5.00
- Argentinië: 6.50
- Frankrijk: 8.75
- Spanje: 10.00
- Engeland: 10.50
- Duitsland: 13.00
- Nederland: 14.00
- Portugal: 17.00
- België: 19.00
- Denemarken: 34.00

Wil jij het WK met extra spanning beleven? Speel dan mee bij Unibet!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: VI.nl/verantwoordspelen
Bekijk hier al onze video's