Hummels woest over PSV-penalty: 'VAR maakt scheidsrechters slechter'

Mats Hummels is woedend over de strafschop die PSV dinsdagavond kreeg tegen Borussia Dortmund. De verdediger maakte na afloop van zijn hart geen moordkuil.

PSV
PSV
1 - 1
Borussia Dortmund

Hummels werd in de tweede helft bestraft voor een vermeende overtreding op Malik Tillman. De beelden leken echter te bewijzen dat de verdediger eerst de bal raakte. De VAR was daar niet van overtuigd en zag dan ook geen reden om in te grijpen. Luuk de Jong profiteerde daarvan en schoot PSV naast Dortmund: 1-1. Dat was ook de eindstand.

Poll (gesloten) Was de penalty voor PSV terecht?
  • 31% Ja (1.712 stemmen)
  • 69% Nee (3.807 stemmen)

Na afloop verscheen Hummels woedend voor de camera. 'Dit is nul procent een strafschop. Nul!', bromde hij bij Prime Video. 'Ik speel duidelijk eerst de bal, die ook van richting verandert, en vang die speler daarna een beetje op. Maar dit is voetbal, het spijt me. Die Tillman lachte zich dood op het veld, Bakayoko deed dat ook. Ze keken me allemaal minutenlang grijzend aan.'

Voor Hummels voelde het als een vervelend déjà vu. 'Dit is nu de tweede lachwekkende strafschop die we tegen hebben gekregen, na die eerdere penalty tegen Paris Saint-Germain', mopperde de mandekker. 'Ik begrijp de scheidsrechters niet. We zitten op de verkeerde weg. Ik heb de indruk dat de VAR de scheidsrechters slechter maakt.'

Eenmaal in de kleedkamer aangekomen beet Hummels op social media-kanaal X nog eens van zich af: