Huntelaar bezorgt FC Utrecht nieuwe tik

De hype rond FC Utrecht is weer even over. Na nederlagen bij Djurgårdens IF, FC Groningen en Real Zaragoza blijkt de Domclub niks meer dan een subtopper. Klaas Jan Huntelaar en SC Heerenveen deden daar nog eens een 2-1 nederlaag overheen.

Huntelaar bezorgt FC Utrecht nieuwe tik

Wekenlang was de ploeg van Foeke Booy hot. De ploeg had in de Arena Ajax te kijk gezet en de Johan Cruijff Schaal meegenomen, en vervolgens ook nog eens het zo verrassend gestarte Feyenoord in de eigen Kuip verschalkt. Vorige week had de ploeg zich bij winst in Groningen zelfs (gedeeld) aan de kop van de HC Eredvisie kunnen nestelen, maar intussen is er veel veranderd.

Logisch dus dat Booy in het Abe Lenstra Stadion voorzichtig van start was gegaan. Omdat ook SC Heerenveen er voor paste om in het Utrechtse mes te lopen, kwam het duel tussen de beide UEFA Cup-deelnemers pas laat op gaan. Pas in het laatste half uur gingen de twee ploegen écht op jacht naar doelpunten. Met succes overigens. Heerenveen, dat er ook het meeste recht op had, scoorde er twee, FC Utrecht één.

De matchwinnaar in Friesland werd Klaas Jan Huntelaar, die zijn ploeg in de 80ste en 82ste minuut naar de overwinning schoot. Richal Leitoe deed op assist van Darl Douglas twee minuten voor tijd nog wel even wat terug, maar dat was te laat om nog op een puntje te mogen hopen, 2-1.

Bekijk hier al onze video's