Huntelaar: 'Duel met Benfica voor ons erg belangrijk'

Na vier opeenvolgende nederlagen lijkt Schalke 04 de weg omhoog te hebben ingezet. Dankzij Klaas-Jan Huntelaar. De topaankoop heeft duidelijk zijn draai gevonden bij Die Königsblauen.

Huntelaar: 'Duel met Benfica voor ons erg belangrijk'

De spits bezorgde zijn ploeg vorige week woensdag de eerste competitiezege met zijn winnende treffer bij SC Freiburg (2-1) en zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (2-2) betekende zijn fraaie treffer de ommekeer. Bij een 2-0 achterstand maakte Huntelaar de 2-1, waarna in de slotfase Raúl de gelijkmaker aantekende. Voor de Spanjaard was het zijn eerste competitiedoelpunt.

Kort daarvóór had de Nederlandse verdediger van BMG, Roel Brouwers, overigens rood gekregen. Na de afgang van een week geleden tegen Borussia Dortmund (3-1) snakte Schalke naar goede resultaten.

Huntelaar, die inmiddels op drie doelpunten staat, is zelf ook enorm opgelucht. 'Als ploeg hebben we bewezen mentaal sterk te zijn. Natuurlijk hadden we graag willen winnen tegen Gladbach, het zat er ook wel in gezien ons overwicht, maar dit geeft veel vertrouwen richting de toekomst', aldus de Achterhoeker in gesprek met Voetbal International.

'Daarom was het ook belangrijk dat Raúl scoorde, voor zijn zelfvertrouwen is dat prima. Hij is gewoon een topspits. Duidelijk zie je steeds verbetering in ons spel, zeker als je dat vergelijkt met een week geleden. Ik ben natuurlijk blij met mijn doelpunten, daar ben ik spits voor, maar ik redeneer: als het goed gaat met de ploeg, gaat het goed met mij. Ik ben ervan overtuigd dat we op de goede weg zijn en dat het steeds beter zal gaan.'

'Wat dat betreft is de wedstrijd in de Champions League tegen Benfica (vanavond in Gelsenkirchen, red.) heel belangrijk', aldus de aanvaller. De eerste CL-wedstrijd verloor Schalke, 1-0 tegen Olympique Lyon, en daarom is winst tegen de Portugezen noodzakelijk. (Anton Lippold)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen