Huntelaar op rand van Ajax' Club van Honderd

Vorige week zag Klaas-Jan Huntelaar zich geconfronteerd met het feit dat hij al 592 minuten niet meer had gescoord voor Ajax. Nu, een week later, heeft niemand het meer over de haperende productie van de 25-jarige centrumspits.

Huntelaar op rand van Ajax' Club van Honderd

Door zijn twee doelpunten in het UEFA Cup-duel met het Servische Borac Cacak van vorige week donderdag (1-4 zege) én een treffer in de Klassieker tegen Feyenoord van afgelopen zondag (2-2), heeft hij de aandacht weer op een andere statistiek kunnen vestigen.

Huntelaar heeft nog namelijk één doelpunt nodig om toe te treden tot de Club van Honderd in de Ajax-historie. Dat zou donderdag in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht al het geval kunnen zijn.

Met zijn treffer tegen Feyenoord van afgelopen zondag bracht de Oranje-international zijn competitietotaal voor Ajax op 71, in slechts 85 wedstrijden. Inclusief nationale bekerduels, de play-offs, de diverse Europese toernooien en een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal staat de teller voor hem nu op 99 officiële Ajax-goals.

Scoort Huntelaar inderdaad tegen FC Utrecht, dan is hij de dertiende Ajacied met minimaal honderd doelpunten in Amsterdamse dienst. De Fin Jari Litmanen (periode 1992-1999) en de Zweed Stefan Pettersson (1988-1994) waren de laatste spelers die die mijlpaal bereikten.

Clublegende Johan Cruijff is met 271 officiële doelpunten in 369 wedstrijden nog altijd de productiefste Ajacied aller tijden.

Competitie Duels Goals
Eredivisie 85 71
Play-offs 12 4
KNVB-Beker 11 10
Champions League 2 1
Champions League voorronde 4 2
UEFA Cup 10 11
Johan Cruijff Schaal 1 0
Totaal 125 99


Bekijk hier al onze video's