Huntelaar velt Heracles met prachtige omhaal

Met een prachtige omhaal bezorgde Klaas-Jan Huntelaar Ajax drie punten tijdens de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Echt imponeren deed Ajax niet in Almelo. Sterker, de thuisploeg had een punt verdiend en miste in de eerste helft bij een 0-0 tussenstand nog een strafschop ook. Everton mocht aanleggen nadat Urby Emanuelson tegenstander Ricky van den Bergh onderuit had gehaald. Maarten Stekelenburg voorkwam met een knappe redding dat Everton de penalty benutte.

Die misser kwam Heracles duur te staan. De mannen van coach Ruud Brood waren zeker niet de mindere en misschien zelfs wel de betere in het Polman Stadion. Maar punten leverde dat niet op in het boeiende duel.

In de 76ste minuut was het Huntelaar die toesloeg. Na een voorzet van Dennis Rommedahl klopte hij doelman Martin Pieckenhagen met een fantastische omhaal: 0-1. Ajax haalde met die tussenstand het eindsignaal van Roelof Luinge, al knalde Ragnar Klavan in blessuretijd nog op de lat.

Met tien punten uit vier wedstrijden nestelt Ajax zich net boven PSV op kop van de Eredivisie. Heracles moet nog wachten op de eerste punten. Huntelaar is met zes goals topscorer van de Eredivisie.