Huurlingenleger Real Madrid: het Elftal van de Toekomst

Reacties

Real Madrid volgt meer en meer de ‘Chelsea-manier’ van opleiden. De Spaanse topclub verhuurt grote talenten aan andere clubs om daar later zelf de vruchten van te plukken. Het huidige huurlingenleger van de Madrilenen is dusdanig indrukwekkend, dat er al een alleraardigst elftal van is samen te stellen.

Huurlingenleger Real Madrid: het Elftal van de Toekomst
© Pro Shots

Hoewel Real Madrid de laatste anderhalf jaar teleurstellend presteert, lijkt de toekomst rooskleurig. Met spelers als Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, Luka Modric, Gareth Bale en Karim Benzema heeft de club de nodige spelers die de dertig naderen of al voorbij zijn, maar dat er niet direct met honderden miljoenen euro’s gestrooid hoeft te worden om hen in de toekomst te vervangen bewijst een blik op de verhuurde talenten.

Wat dat betreft kan Chelsea als het ultieme voorbeeld gelden voor Real Madrid. Die club zat in een wak, maar moet dit seizoen vanwege een transferban noodgedwongen een beroep doen op de jonge talenten die de afgelopen jaren steevast werden verhuurd. Aan de hand van bijvoorbeeld Fikayo Tomori, Mason Mount en Tammy Abraham is de sfeer rondom Chelsea inmiddels volledig omgeslagen en doet de club mee in de top van de Premier League.

Voor Real Madrid zou, kijkend naar het talent dat voorhanden is, zomaar eenzelfde scenario kunnen ontstaan, met de luxe dat de clubleiding de selectie ook nog eens kan aanvullen met aankopen. Toch valt er ook met alleen de talenten al een Elftal van de Toekomst samen te stellen. Of ze uiteindelijk ook de kans krijgen of dat Real kiest voor grote namen van buitenaf, blijft de vraag. Laten we niet vergeten dat Chelsea de vele jongelingen ook pas voor de leeuwen gooide toen er niet meer gekocht kon worden.

Doelman:

Andriy Lunin: Liefst 8,5 miljoen euro telde Real Madrid in de zomer van 2018 neer voor Lunin, een van de grootste keeperstalenten ter wereld. De international van Oekraïne werd direct verhuurd aan Leganés, waar hij als achttienjarige tot zeven optredens in het eerste elftal kwam. Dit seizoen speelt Lunin op huurbasis voor Real Valladolid, waar hij vooralsnog tweede keeper is. Toch heeft men bij Real Madrid veel vertrouwen in de jonge sluitpost, die op termijn de weinig populaire Thibaut Courtois moet aflossen onder de lat.

Verdediging:

Achraf Hakimi: Borussia Dortmund probeert inmiddels al anderhalf jaar om Achraf Hakimi definitief over te nemen van Real Madrid, maar het antwoord uit de Spaanse hoofdstad luidt keer op keer 'nee'. De 21-jarige Hakimi heeft alles wat een moderne back nodig heeft: snelheid, techniek, een goede voorzet, scorend vermogen en oneindig loopvermogen. Dat de Marokkaanse international defensief ook nog vrij betrouwbaar is én het voordeel heeft dat hij op beide flanken uit de voeten kan, maakt hem een zeer interessante speler met het oog op de toekomst.

Sergio Reguilón, slachtoffer van de terugkeer van Zinedine Zidane.
© Pro Shots
Sergio Reguilón, slachtoffer van de terugkeer van Zinedine Zidane.

Jesús Vallejo: De afgelopen twee jaar slaagde de 22-jarige Jesús Vallejo er niet in zich bij Real Madrid te ontwikkelen tot de vaste stand-in van Sergio Ramos en Raphaël Varane. De Spaanse jeugdinternational kreeg de nodige kansen, maar het bleek nog wat te vroeg voor het grote werk. Dat Vallejo wel degelijk kwaliteiten heeft, liet hij eerder op huurbasis bij Eintracht Frankfurt al zien. Dit seizoen is de rechtspoot op jacht naar een basisplaats bij Wolverhampton Wanderers, dat hem voor een jaar huurt. Dat gaat met vallen en opstaan, maar het feit dat Real Madrid een optie tot koop weigerde laat wel zien dat de club hem nog niet heeft afgeschreven.

Javi Sánchez: De verwachtingen waren altijd hooggespannen rondom Javi Sánchez, maar bij Real Madrid Castilla leek de ontwikkeling van de verdediger een beetje te stokken. Vorig seizoen deed hij als invaller nog wel mee tegen Celta de Vigo, maar een echte doorbraak bleef uit. Ondertussen is Sánchez al 22 jaar, waardoor het voor hem dit seizoen wel echt aan- of afhaken is. De kans om Real Madrid te overtuigen krijgt hij momenteel bij Real Valladolid. De verdediger kampt echter met een enkelblessure en moet daarom nog even geduld hebben.

Sergio Reguilón: De linksback mag met recht het grootste slachtoffer van de terugkeer van Zinedine Zidane genoemd worden. De 22-jarige Sergio Reguilón veroverde onder Santiago Solari een basisplaats bij Real Madrid en was Marcelo voorbij in de pikorde, maar de komst van Zidane veranderde alles. Marcelo werd meteen weer basisspeler en Reguilón raakte steeds verder uit beeld. Dit seizoen bewijst de Spaanse jeugdinternational op huurbasis bij Sevilla wel degelijk een uitstekende linksback te zijn.

Middenveld:

Dani Ceballos zoekt bij Arsenal vooral naar vastigheid.
© Pro Shots
Dani Ceballos zoekt bij Arsenal vooral naar vastigheid.

Dani Ceballos: Al jaren een van de grootste talenten van Spanje. Dani Ceballos is een lust voor het oog voor liefhebbers van technisch begaafde middenvelders. De Spaanse international kostte medio 2017 al 16,5 miljoen euro. Hij verkoos Real Madrid boven Barcelona, maar in Madrid bleef de echte kans als basisspeler uit. Speeltijd was er wel, maar vastigheid ontbrak. Omdat Zidane bij uitstek een trainer is die kiest voor ervaring, zag Ceballos de bui al hangen. De technicus koos afgelopen zomer voor een tijdelijke uitstap naar Arsenal, waar hij wel basisspeler is en laat zien veel kwaliteiten te hebben.

Óscar Rodríguez: Misschien wat minder bekend, maar dat is onterecht. Óscar Rodríguez is een kind van de club en ontwikkelt zich spectaculair sinds hij medio 2018 voor twee jaar werd verhuurd aan Leganés. Zijn eerste La Liga-doelpunt ooit velde Barcelona vorig seizoen en het werd eigenlijk alleen nog maar beter. Met zijn 21 jaar is Rodríguez een smaakmaker bij Leganés en de aanvallende middenvelder lijkt alles te hebben om de top te halen. Na dit seizoen moet blijken of Real Madrid hem die kans in de top nu al wil geven.

Alberto Soro: Een speler die nog niet zo bekend is, maar zomaar eens zou kunnen gaan verrassen. Op huurbasis bij Real Zaragoza is Alberto Soro (20) een speler die al snel opvalt tussen de massa. De aanvallende middenvelder, die ook als vleugelspits uit de voeten kan, is een typische dribbelaar. Iemand die spelers voorbij loopt alsof ze er niet staan en het overzicht heeft om ploeggenoten weg te steken. Soro moet zich fysiek nog ontwikkelen en is met zijn 1.73 meter niet de grootste, maar op basis van techniek blijft hij moeiteloos op de been in de duels.

Aanval:

Martin Ødegaard: Door zijn tijd bij SC Heerenveen en Vitesse hoeft Martin Ødegaard eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden op deze plek. De Noorse jeugdinternational zette vorig seizoen bij Vitesse een gigantische stap en werd een van de smaakmakers van de Eredivisie. Ajax wilde hem dolgraag inlijven, maar heel bewust koos Ødegaard voor Real Sociedad. Waarom? Zodat Real Madrid hem elke week live in actie zou zien. Een uitstekende keuze. In korte tijd is Ødegaard uitgegroeid tot publiekslieveling bij de Basken. Hij lijkt klaar om zich na dit seizoen te bewijzen in Madrid.

Takefusa Kubo is een smaakmaker bij Real Mallorca.
© Pro Shots
Takefusa Kubo is een smaakmaker bij Real Mallorca.

Borja Mayoral: Voor Borja Mayoral wordt het een hels karwei om een herkansing te krijgen bij Real Madrid. De spits deed Bundesliga-ervaring op bij VfL Wolfsburg, kreeg een jaar de kans om als reserve achter Karim Benzema de technische leiding van Real te overtuigen maar slaagde daar niet in. Mayoral had zichtbaar moeite met het tempo en werd op 31 augustus 2018 op huurbasis naar Levante gestuurd, de club waar hij nu ook nog speelt. Met drie goals in elf La Liga-duels, vooral invalbeurten, imponeert Mayoral niet. Een Tammy Abraham-achtige ontwikkeling lijkt er dan ook niet meer in te zitten. De stevige geruchten over belangstelling voor Kylian Mbappé zal de positie van Mayoral ook geen goed doen in Estadio Santiago Bernabéu.

Takefusa Kubo: Pas achttien jaar en nu al gaat het publiek er eens even goed voor zitten als Kubo de kans krijgt bij Real Mallorca, waar hij pendelt tussen basis en bank. De Japanse international stapte op 11-jarige leeftijd over naar Barcelona, maar na vier jaar in de jeugdopleiding keerde hij - inmiddels de Japanse Messi genoemd - noodgedwongen terug naar zijn vaderland vanwege een straf voor Barcelona na het doen van illegale jeugdtransfers. Daar ontwikkelde hij zich tot een sensatie bij FC Tokyo, waarop Real Madrid hem transfervrij terug naar Spanje haalde. Kubo is een razendsnelle, technisch volmaakte dribbelaar. Een publiekspeler pur sang, die in Madrid een streepje voor zal hebben omdat hij De Koninklijke afgelopen zomer verkoos boven een terugkeer bij Barcelona. Op Mallorca toont hij dit seizoen aan dat Real Madrid hem zeker niet alleen vanwege commerciële doeleinden heeft ingelijfd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.