Hwang past zich snel aan bij Feyenoord: 'Hij was echt goed'

Reacties

Brian Priske is onder de indruk van hoe snel Inbeom Hwang zich heeft aangepast bij Feyenoord. De Zuid-Koreaanse zomeraanwinst speelde afgelopen week zijn eerste duels in Rotterdamse dienst en bewees een directe versterking te zijn.

Hwang past zich snel aan bij Feyenoord: 'Hij was echt goed'
© Pro Shots

Hwang kwam in de slotdagen van de transfermarkt voor zo'n acht miljoen euro over van Rode Ster Belgrado, maar moest even wachten voordat hij aan de slag kon bij Feyenoord. Pas toen zijn werk- en verblijfsvergunning waren geregeld, kon de inmiddels 28-jarige middenvelder aansluiten bij zijn nieuwe ploeggenoten en zijn eerste minuten maken. Het hield hem niet tegen om zowel tegen Bayer Leverkusen als tegen NAC negentig minuten te spelen.

En dat deed Hwang ook nog zeer verdienstelijk. 'Hij was echt goed', zei trainer Brian Priske zondagavond na de zege op NAC. 'Zeker als je bedenkt dat hij maar deels met de groep kon meetrainen. Hwang heeft over de hele wereld gespeeld en die kwaliteit en ervaring neemt hij mee. Zijn werkethiek is heel goed, hij overbrugt grote afstanden, is sterk aan de bal en weet wanneer hij balbezit moet houden, of te versnellen. Ik ben erg onder de indruk.'

Hancko
Ook Dávid Hancko is blij met zijn nieuwe ploeggenoot. 'Je kan zijn kwaliteiten zien, hij wil voetballen. Hij is een andere speler dan Mats (Wieffer, red.), maar hij heeft veel loopvermogen. Dat is wat we nodig hebben, voor een verdediging is het erg fijn als je iemand hebt die voor je staat en helpt met verdedigen. Hij is ook heel comfortabel aan de bal en een aardige jongen. Ik hoop dat hij zich alleen nog maar zal verbeteren. Hoe langer hij bij ons is, hoe beter het zal gaan.'

Dat Hwang weinig moeite heeft om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving, heeft Priske wel een verklaring voor. 'Hij is een man, is net vader, heeft de juiste leeftijd en heeft de wereld gezien', doelt Priske op zijn vorige clubs Vancouver, Rubin Kazan, Olympiakos en Rode Ster Belgrado. 'Hij heeft veel verschillende dingen geprobeerd. Naar dat profiel waren we ook op zoek: iemand die het spel begrijpt, maar zich ook snel aanpast. Hij heeft de verwachtingen volledig waargemaakt.

Lees op VI PRO meer over de eerste week van Hwang bij Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Hwang In-Beom
Meer over Hwang In-Beom
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.