Ibrahimovic schittert, scorende Seedorf verliest

Door puntenverlies van AS Roma heeft de Serie A met Internazionale een tweede koploper. De seizoenstart van AC Milan begint schrikbarende vormen aan te nemen.

Fiorentina-AS Roma 2-2Roma moest in de slotfase een puntendeling toestaan op bezoek bij Fiorentina. Adrian Mutu zorgde in de 79ste minuut vanaf de strafschopstip voor 2-2. Roma had via Mancini de leiding genomen en kwam na de gelijkmaker van Alessandro Gamberini ook op 1-2 door een laag schot van Ludovic Giuly. Meer goals maakten de gasten niet door goed keeperswerk van Sebastian Frey aan de zijde van Fiorentina, dat door het gelijkspel op twee punten van de koplopers Roma en Internazionale staat.

Internazionale-Sampdoria 3-0Zlatan Ibrahimovic was de grote man bij Inter door al in de eerste helft twee doelpunten op zijn naam te schrijven. De Zweed knalde met links de 1-0 binnen en zorgde met een knappe individuele actie ook voor 2-0. Na een combinatie met Hernán Crespo bepaalde Luis Figo de eindstand op 3-0.

Juventus-Reggina 4-0Juventus had geen enkel probleem met Reggina, al vielen de goals pas in de tweede helft. Nadat verdediger Nicola Legrottaglie in de 48ste minuut de ban had gebroken, liep De Oude Dame uit naar een ruime zege. Hasan Salihamidzic, David Trezeguet en Raffaele Palladino tilden de stand naar 4-0.

Palermo-AC Milan 2-1Fabrizio Miccoli was de gevierde man bij Palermo. De spits passeerde Milan-doelman Zeljko Kalac in blessuretijd door raak te schieten uit een vrije trap. De late 2-1 was extra zuur voor Clarence Seedorf, die namens Milan de score had geopend op aangeven van Kaká. Na vijf speeldagen komt Milan met zes punten niet verder dan de middenmoot.