'Ik doe wellicht een stap terug als alles op poten staat'

Guus Hiddink, trainer van Vitesse-tegenstander FC Anzhi Makhachkala, wil van de kapitaalkrachtige club uit Dagestan een echte voetbalvereniging maken. Tot dure aankopen laat de clubleiding zich niet meer verleiden, ook al waren er wel mogelijkheden via het netwerk van Hiddink.

'Ik doe wellicht een stap terug als alles op poten staat'

'We hebben bewust gekozen voor een aantal internationals van Rusland Onder-21. De bedoeling is dat we van Anzhi een echte club maken. Er moet een goed fundament voor de toekomst komen te liggen, waarbij de connecties zich veel verder uitstrekken dan alleen de club. We willen een sociale relatie opbouwen met de regio', aldus Hiddink tegenover Voetbal International.

Over zijn eigen toekomst heeft Hiddink ook al nagedacht. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af. Daarin staat de clausule dat beide partijen op elk gewenst moment onder hun verplichtingen uit kunnen.

Hiddink: 'Tot de winterstop bekijken we rustig hoe alles gaat en dan zullen we de boel evalueren. Als het allemaal op poten staat en het functioneert redelijk goed, doe ik misschien wel een stapje terug. Of dat moment twee maanden later, over vijf maanden of over een jaar komt, weet ik niet. Maar doorgaans vind ik het dan wel weer leuk ergens anders te gaan kijken. Of ik ga een tijdje helemaal niks doen.' Het hele verhaal over de opbouw van FC Anzhi en de plannen van Guus Hiddink lees je in Voetbal International nr. 32, die deze week in de winkel ligt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's