Ilicic (36) emotioneel na EK-debuut en onderonsje met Engels international

Reacties

De 36-jarige Josip Ilicic genoot dinsdagavond extra van zijn debuut voor Slovenië op een eindtoernooi. De ex-middenvelder van onder andere Fiorentina en Atalanta Bergamo deed als invaller mee tegen Engeland en kan zich nu met zijn land gaan opmaken voor de achtste finales.

Ilicic (36) emotioneel na EK-debuut en onderonsje met Engels international
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 0
Slovenië
Slovenië

Ilicic keerde in aanloop naar het EK na een periode van twee jaar afwezigheid terug bij de nationale ploeg. De inmiddels 83-voudig international kampte lange tijd met zware mentale problemen. Hij nam daardoor ook afscheid bij Atalanta Bergamo, maar dook vervolgens op bij NK Maribor, in eigen land. Daar speelde de routinier zich weer in de kijker voor de nationale ploeg.

Nu maakt Ilicic deel uit van een historische generatie Slovenen: nooit eerder kwam Slovenië tijdens een eindtoernooi door de groepsfase. 'Het is erg moeilijk om uit te leggen welke emoties er nu door mij heen gaan. Dit is geweldig voor de spelers, de technische staf en natuurlijk voor onze fans', aldus Ilicic tegen Sky Sport Italia.

'Met veel jongens speel ik al jaren samen. Ze weten wat ik kan, wie ik ben en hoe ik hen nog kan helpen. Ik ben als een soort oudere broer voor hen, al zijn zij ook geen kinderen meer. Ik ben iemand die hen advies kan geven. Ik hoop hen te kunnen helpen om verder te komen in hun carrière. Ik besef goed in welke fase van mijn carrière ik zit', zei de Sloveen.

Ilicic verklaart dat hij nog een speciaal onderonsje had met een Engels international. 'Toen ik het veld op kwam, kreeg ik nog een compliment van een Engelse speler die zei dat hij veel respect voor mij heeft. Ik vond dat heel speciaal en voelde me vereerd. Mijn verhaal is inmiddels bekend in de voetbalwereld. Wie die speler was? Een middenvelder van Arsenal, die je vast kent. Ja, Declan Rice.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep C Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
1
2
0
2-1
+1
5
2
Denemarken
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Slovenië
3
0
3
0
2-2
0
3
4
Servië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 29 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.