Imponerend Barça behoudt perfecte score na voetbalshow in Girona

Barcelona heeft zondag opnieuw een ruime overwinning geboekt in La Liga. Na de 7-0 tegen Real Valladolid werd het op bezoek bij streekgenoot Girona 1-4. Lamine Yamal was wederom de grote man aan Catalaanse zijde, hij kan zich meten met de wereldsterren in de grootste competities.

Girona
Girona
1 - 4
Barcelona
Barcelona

Yamal verzorgde in het Municipal de Montilivi de 0-1 en de 0-2 in zeven minuten tijd. De zeventienjarige aanvaller maakte daarmee zijn tweede en derde doelpunt in La Liga. Omdat hij ook al vier assists leverde in de beginfase van het seizoen, was Yamal bij zeven doelpunten rechtstreeks betrokken. Daarmee doet hij het beter dan topspelers als Harry Kane, Mohamed Salah en teamgenoot Robert Lewandowski.

De 0-1 werd Barça in de schoot geworpen. Girona-keeper Paulo Gazzaniga gaf de bal mee aan David López voor de opbouw, maar die treuzelde en liet Yamal aan de bal komen. Zeven minuten later werd het dus 0-2, toen Yamal kon inschieten na een afgeslagen voorzet uit een vrije trap. Bekijk de doelpunten onderaan het verslag.

Voor rust leek Girona, met basisspelers Arnaut Danjuma en Daley Blind, wat terug te doen. Eerst zag Bryan Gil een hard schot gekeerd worden door keeper Marc-André ter Stegen, daarna ging de bal op de stip na een handsbal van Iñigo Martínez. Op aanraden van de VAR werd het echter toch geen strafschop.

Daarna nam Barça verder afstand van Girona. Dani Olmo, die zich later moest laten wisselen, scoorde kort na rust vanuit een moeilijke hoek, Pedri verzorgde in de 64ste minuut de 0-4 na een prachtige pass van Marc Casadó. Vijf minuten daarna maakte Donny van de Beek zijn entree als invaller, hij zag hoe Girona in de slotfase via oude rot Cristhian Stuani nog een eretreffer maakte. Dat was niet de enige late tegenvaller voor Barça, want invaller Ferran Torres incasseerde nog rood toen hij op de voet van tegenstander Yáser Asprilla ging staan.

Door de ruime zege blijft Barça foutloos in La Liga en groeit het verschil met nummer twee Real Madrid terug naar vier punten. In oktober staan de topclubs voor het eerst tegenover elkaar in dit seizoen. Daarvoor komen Barça en Girona uit in de Champions League. Barcelona begint tegen AS Monaco, Girona treft Paris Saint-Germain. Feyenoord en PSV werden in het elitetoernooi ook gekoppeld aan Girona.