Imponerende Mijnans brengt hoop in Alkmaar: 'Dit is hogeschoolvoetbal'

Reacties

Sven Mijnans speelde zondagavond een indrukwekkende wedstrijd, ondanks de 1-2 nederlaag tegen FC Utrecht. De aanvallende middenvelder van AZ viel op met zijn overzicht en fijne traptechniek, vooral bij zijn slimme assist op de openingstreffer van Troy Parrott.

Imponerende Mijnans brengt hoop in Alkmaar: 'Dit is hogeschoolvoetbal'
AZ
AZ
1 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Ondanks de nederlaag, speelden de Alkmaarders wel een sterke wedstrijd, met Mijnans als een van de uitblinkers. 'Hij was veruit de beste op het veld, in alles wat hij deed en met name de combinaties met Parrott. Het was echt hogeschoolvoetbal', zo bewondert Theo Janssen bij Studio Voetbal.

De 24-jarige middenvelder is begonnen aan zijn tweede jaar in Alkmaar en lijkt hij dit seizoen door te breken bij de formatie van trainer Maarten Martens. Dit seizoen begint het rendement ook te komen. Hij staat tot dusver op twee goals en twee assists in zeven Eredivisie-wedstrijden. 'Hij heeft de bal aan een touwtje, en ook nog eens een geweldige traptechniek. Hij heeft het overzicht en geeft de ballen af op de juiste snelheid.'

Mijnans stond aan de basis van de eerste goal bij AZ die binnen werd getikt door Parrott, maar waar vooral een fout voorafging in de achterhoede van Utrecht. De behendige middenvelder zag de miscommunicatie bij Mike van der Hoorn en keeper Vasilios Barkas en kroop hier geniepig tussen om de assist te leveren op Parrott. 'Hij doet het echt heel slim bij die eerste goal, ook door de diepte die hij heeft in zijn spel. Ik heb enorm genoten van hem vandaag', besloot de lovende Janssen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
7
7
0
0
25-4
+21
21
2
FC Utrecht
6
5
1
0
11-6
+5
16
3
AZ
7
5
1
1
17-4
+13
16
4
FC Twente
7
4
2
1
13-5
+8
14
* Actueel tot en met 30 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.