In deze competities is de transfermarkt nog wél open

Reacties

Net als voor de meeste grote competities zit de transfermarkt er voor de Eredivisie op. Maandag was Deadline Day in Nederland en daarmee is de laatste kans om spelers te halen ten einde. Maar de Nederlandse clubs kunnen nog wel spelers kwijtraken. In deze competities is de transfermarkt namelijk nog wel open.

In deze competities is de transfermarkt nog wél open
© Pro Shots

Nederland had het voordeel dat de transfermarkt later sloot dan die van de vijf grootste competities: de Premier League, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 en La Liga. Andersom zijn er ook weer landen die een voordeel hebben ten opzichte van Nederland. Zij kunnen nog spelers weghalen, zonder dat de Nederlandse clubs een (niet transfervrije) vervanger kunnen halen.

De komende week zijn onder meer de transfermarkten in Kroatië, Oostenrijk, België, Oekraïne, Tsjechië, Polen, Qatar en Zwitserland nog open. Het kan dus maar zo zijn dat een Qatarese club nog een zeer lucratief aanbod neerlegt bij een Nederlandse club. Of een Champions League-ploeg in een van die andere landen trekt de portemonnee.

Maar zelfs na een week zijn de Eredivisie- en KKD-spelers niet veilig. De markt in Turkije loopt bijvoorbeeld nog tot en met 13 september, net als die van Servië. De Israëlische markt sluit zelfs pas op 18 september. Dat is de laatste van de bij de UEFA aangesloten landen.

Competitie Open tot en met
Hongarije 3 september
Moldavië 4 september
Kroatië 5 september
Oostenrijk 5 september
België 6 september
Slowakije 6 september
Oekraïne 6 september
Slovenië 7 september
Tsjechië 8 september
Polen 9 september
Qatar 9 september
Roemenië 9 september
Zwitserland 9 september
Cyprus 9 september
Mexico 10 september
Griekenland 11 september
Armenië 12 september
Rusland 12 september
Turkije 13 september
Servië 13 september
Israël 18 september
Bekijk hier al onze video's