In een nieuwe realiteit wordt er in Spanje naar Blind als middenvelder gekeken

Reacties

Over twee weken staat Feyenoord in de Champions League tegenover Girona, met mogelijk Daley Blind op het middenveld. Dat wordt in de Spaanse pers geopperd naar aanleiding van de wedstrijd tegen Valencia, die verloren ging.

In een nieuwe realiteit wordt er in Spanje naar Blind als middenvelder gekeken
© Pro Shots
Valencia
Valencia
2 - 0
Girona
Girona

Girona is na zes wedstrijden de nummer twaalf van La Liga, vorig seizoen stond de club met eenzelfde aantal punten als koploper Barcelona op de tweede plek. Rond de jaarwisseling was de club zelfs even koploper van de Spaanse competitie en werd er gedroomd van een bijzonder grote stunt.

De laatste keer dat in Spanje een club buiten De Grote Drie (Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid) een titel won, was in 2004. Valencia slaagde erin een Real Madrid met Ronaldo, een Barcelona met Ronaldinho en een Atlético Madrid met Fernando Torres van zich af te houden.

Valencia was zaterdagavond de tegenstander van Girona, voor de derde opeenvolgende keer liepen de Catalanen tegen puntenverlies op. Er is in totaal al driemaal verloren in La Liga, vorig seizoen leed Girona pas zijn eerste nederlaag in speelronde 8 en de derde in speelronde 25.

Aan het einde van het vorige seizoen schreven we over het imponerende Girona

Mundo Deportivo schreef al over de nieuwe realiteit van Girona. De club betaalt nu al de prijs voor het succes, door het dubbele programma. Doordeweeks Europees, in het weekend presteren in La Liga. De sportkrant zag dat trainer Míchel het probeert te managen door zijn basisopstelling voortdurend om te gooien, maar zijn vruchten werpt dit nog niet af.

Na de nederlaag op bezoek bij Valencia wordt een ander idee geopperd: schuiven met Daley Blind. De afgezwaaide Oranje-international wordt genoemd als beste speler tijdens de nederlaag tegen Valencia. 'Normaal gesproken is hij centrumverdediger, nu was hij linksback. Maar dat was hij eigenlijk ook weer niet. De Nederlander stond voortdurend centraal in het veld, bijna als centrale middenvelder. Hij zorgde voor de balverdeling en orde in een team dat moeite had met de balcirculatie.'

Net als eerder in Nederland wordt de veelzijdigheid van Blind geprezen. 'Zijn goede spel tegen Valencia roept een interessante vraag op: zou Blind een oplossing kunnen zijn op het middenveld?', wordt hardop gevraagd in Mundo Deportivo. 'Hij kan met zijn ervaring controle op het middenveld bieden. Blinds aanpassingsvermogen en tactische kennis maken hem een waardevolle aanwinst. Hoe hoger hij op het veld staat, des te meer kan hij het team in evenwicht brengen. Blind speelde in zijn carrière meer dan 75 wedstrijden op het middenveld.'

Dat deed Blind voornamelijk in zijn eerste Ajax-periode en zijn tijd bij Manchester United, maar ook onder toenmalig Ajax-trainer Erik ten Hag werd hij soms op het middenveld gebruikt. Wellicht staat hij daar ook bij Girona, als de club het opneemt tegen Feyenoord in de Champions League. Op 2 oktober staan de clubs, die allebei verloren tijdens de start in Europa, tegenover elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.