Iniesta betrekt Van Gaal in dankwoord en droomt van terugkeer bij Barça

Reacties

Andrés Iniesta kondigde maandag het einde van zijn loopbaan aan. Op een speciaal belegde persconferentie verklaarde hij de liefde aan zijn oude club Barcelona, met daarbij de toevoeging ooit nog eens terug te willen keren in Catalonië.

Iniesta betrekt Van Gaal in dankwoord en droomt van terugkeer bij Barça

Iniesta speelde in totaal 622 wedstrijden voor Barcelona en dus is zijn liefde voor die club te verklaren. 'Ik zou graag terugkeren naar Barça, maar alleen als ik me goed genoeg voel om daar te zijn. Ik zou het willen als de omstandigheden goed zijn', zei Iniesta daarover.

In Iniesta's dankwoord viel ook de naam van een Nederlander. 'Alle trainers hebben invloed op mij gehad. Ik kan er niet één benoemen, maar ik moet Louis van Gaal wel benoemen. Hij heeft mij de kans geboden en daar wil ik hem voor bedanken, omdat het geen makkelijke tijd voor Barcelona was.'

Iniesta heeft ondertussen een duidelijk doel: hij wil zijn trainerscarrière opstarten. 'Voetbal is mijn leven. Ik ben al begonnen met de trainersopleiding en ik wil dat pad blijven bewandelen. Ik ben er trots op dat ik tot het laatste moment heb gevochten om voetballer te kunnen zijn. Ik zou tot mijn 90ste hebben gespeeld als mijn lichaam dat toeliet.'

'Ik wil graag mijn dank uitspreken aan alle mensen die mij ooit op een veld of op straat hebben gezien en die mij hebben toegejuicht of hun liefde hebben getoond', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.