Inter en AS Roma gaan in de fout

Internazionale en AS Roma verspeelden beide punten, al deden zij dat op verschillende manieren. Parma boekte zijn eerste zege.

Inter en AS Roma gaan in de fout

Udinese-Internazionale 0-0
Inter verspeelde twee punten. Op bezoek in Udine creëerden de Nerazzurri bijna geen enkele kans. Na een slappe eerste helft poogden de mannen van coach Roberto Mancini na rust nog wel op zoek te gaan naar een treffer, maar echt uitgespeelde kansen waren een zeldzaamheid. Toch blijft Inter op kop van de Serie A met vijftien punten uit zeven duels.

AS Roma-Chievo 1-1
Roma slaagde er niet in te profiteren van het puntverlies van Inter. De Giallorossi waren beter dan de bezoekers uit Verona, maar doelman Vincenzo Sicignano voorkwam met flink wat reddingen dat de thuisploeg won. Sterker, Chievo kwam voor rust zelfs op voorsprong via Sergio Pellissier. Maar halverwege de tweede helft tekende Francesco Totti voor de verdiende gelijkmaker met een bekeken schot.

Livorno-Siena 0-0
Met Livorno en Siena stonden de nummers vijf en zes op het veld in stadion Armando Picchi, maar dat betekende nog niet dat er veel te beleven was. Uitgezonderd twee wegens buitenspel afgekeurde doelpunten van Mario Frick (Siena) en Cristiano Lucarelli (Livorno) speelden de twee subtoppers een zouteloze partij.

Parma-Ascoli 1-0
Parma boekte de eerste zege van dit seizoen. De Gialloblù, in het toernooi om de UEFA Cup een van de tegenstanders van SC Heerenveen, wonnen dankzij een vroege treffer van Igor Budan. De Kroaat scoorde al na tien minuten op aangeven van Andrea Pisanu. Met vier punten uit zeven duels verkeert Parma nog wel in de onderste regionen, zij het met een puntje meer dan Ascoli.

Fiorentina-Reggina 3-0
Fiorentina deed de laatste plaats over aan Reggina. Op duidelijke wijze zette Viola de tegenstander opzij, want de thuisploeg domineerde het gehele duel. Na een half uur opende Adrian Mutu de score met een mooi schot van afstand. Vlak voor rust vergrootte Mario Alberto Santana het verschil op aangeven van Manuel Pasqual. Manuele Blasi besliste na rust de partij op aangeven van Mutu. Beide ploegen staan op min zeven punten.

Bekijk hier al onze video's