Inter en Juventus zorgen met acht goals voor memorabele topper

De 252ste editie van de Derby d'Italia is er een geworden om nooit te vergeten. Juventus kwam zondagavond tot twee keer toe terug van een achterstand tegen Internazionale. Zo liep Denzel Dumfries de rol van matchwinner mis.

Internazionale
4 - 4
Juventus
Juventus

Zowel Dumfries als Stefan de Vrij had een basisplaats bij de Nerazzurri. De bezoekers uit Turijn moesten het vanwege een blessure zonder Teun Koopmeiners doen. Voor de toekijkende voormalige AZ'er was de wijze waarop Juventus op achterstand kwam ongetwijfeld frustrerend. Marcus Thuram kwam bij een voorzet voor Danilo en dook gretig over het been van de Braziliaanse verdediger. De bal ging op de stip en vanaf elf meter zette Piotr Zielinski zijn team op 1-0.

Het lukte Juventus ondanks de valse start toch om de Inter-supporters stil te krijgen, tot twee keer toe zelfs. Juan Cabal gaf de bal in de twintigste minuut fraai door de lucht mee aan Weston McKennie en de diepgaande middenvelder bracht Dusan Vlahovic in stelling. De spits maakte van dichtbij de 1-1. Het werd kort daarna nog mooier voor Juve. Na een uitstekende actie van voormalig Ajacied Francisco Conceição scoorde Timothy Weah: 1-2.

Lang kon voormalig Inter-middenvelder Thiago Motta niet genieten van de voorsprong van zijn team. Henrikh Mkhitaryan poetste de achterstand weg voor de thuisploeg. Hij ging een een-tweetje aan met Thuram en schoot de bal met zijn linker in de korte hoek: 2-2. Bij de volgende aanval was een hoofdrol weggelegd voor Dumfries. De rechtervleugelverdediger gebruikte in het duel met Pierre Kalulu zijn lichaam handig en versierde zo bij het afschermen van de bal handig een strafschop. Zielinski benutte oog in oog met Juve-doelman Michele Di Gregorio ook zijn tweede strafschop van de avond: 3-2.

Vroeg in de tweede helft liet Dumfries een eerste grote kans op de 4-2 nog liggen. Hij maaide over de bal heen na een redding van Di Gregorio op een schot van Federico Dimarco. Uit een corner sloeg Dumfries wel toe. Hij kreeg met wat geluk de bal voor zijn voeten en verraste Di Gregorio en een handvol Juventus-spelers met een tegendraads schot dat fraai in het doel eindigde: 4-2.

Yildiz
De thriller kreeg een plotwending, die begon met de entree van Kenan Yildiz in de 61ste minuut. De negentienjarige Turk groeide uit tot de redder van Juventus. De aanvaller zocht op snelheid met de bal aan de voet Dumfries op en waagde terwijl de verdediger naar achteren liep van binnen het strafschopgebied zijn kans. Yann Sommer had geen antwoord op de knal van Yildiz (4-3). De druk op Inter nam toe en de thuisploeg verdedigde bij vlagen massaal. Op het moment dat Conceição in de 81ste minuut voorgaf, stonden liefst acht Inter-spelers plus Sommer in het strafschopgebied. Toch kreeg Yildiz een schietkans. De invaller knalde met links via Sommer raak: 4-4. Dat was het laatste hoogtepunt in een geweldige topper. Koploper Napoli is door het gelijkspel in Milaan de winnaar van het weekend geworden in de Serie A.

Bekijk hieronder alle goals. Klik op de tekst in de tweets om de goals te bekijken.