Inter en Roma lopen uit op concurrentie

Internazionale en AS Roma hebben goede zaken gedaan in de Serie A. De nummers één en twee van het klassement wonnen zelf van respectievelijk Fiorentina en Udinese, terwijl Juventus zaterdag op bezoek bij AC Milan al niet verder was gekomen dan 0-0.

Fiorentina-Internazionale 0-2In op papier een van de meeste lastige uitwedstrijden van het seizoen was Internazionale opmerkelijk snel klaar. Na tien minuten spelen opende Luis Antonio Jimenez de score met een geplaatst schot en vlak voor rust verdubbelde Julio Ricardo Cruz de score met een intikker. Zlatan Ibrahimovic stond aan de basis van beide doelpunten.

Internazionale blijft koploper met 31 punten uit dertien wedstrijden. Fiorentina moet pas op de plaats maken. Viola bezet de vijfde plaats met 24 punten uit veertien wedstrijden.

AS Roma-Udinese 2-1Roma blijft Inter volgen op drie punten. De Romeinen wonnen met 2-1 van het goed presterende Udinese, dat met 25 punten uit veertien duels nog altijd de vierde plaats bezet. Met name in het eerste half uur was er sprake van een leuke wedstrijd. Toen vielen ook alle doelpunten.

Verdediger Juan opende in twee instanties de score voor Roma, maar Udinese sloeg al twee minuten later terug. Fabio Quagliarella maakte er met een schot uit de draai direct 1-1 van. Het winnende doelpunt van Roma viel al in de 27ste minuut. De van een blessure herstelde Rodrigo Taddei schoot raak nadat Udinese de bal niet kon wegwerken.

Atalanta Bergamo-Napoli 5-1Atalanta zette de grootste zege van de veertiende speeldag neer. In Bergamo moest Napoli er met 5-1 aan geloven. Sergio Floccari opende al na vijf minuten de score en zijn voorbeeld werd gevolgd door Antonio Langella, Cristiano Doni, Moris Carrozzieri en Ferreira Pinto. Roberto Sosa redde de Napolitaanse eer.