Inter haalt Milito en Motta op bij verrassend Genoa

Diego Milito en Thiago Motta spelen komend seizoen voor Internazionale. Genoa-voorzitter Enrico Preziosi kondigde het vertrek van zijn twee spelers aan, alsmede de komst van twee nieuwelingen.

Inter haalt Milito en Motta op bij verrassend Genoa

'Ik heb vandaag met Inter-voorzitter Massimo Moratti gesproken en we hebben een akkoord bereikt over de verkoop van Milito en Motta aan het einde van dit seizoen', verklaarde Preziosi woensdagavond laat voor de camera van televisiezender Telenord.

Milito en Motta waren twee vaste waarden bij het dit seizoen zo verrassende Genoa. De Rossoblù stelden vorige zondag de vijfde plaats in de Serie A veilig. De Argentijnse spits Milito maakte twintig doelpunten, de Braziliaanse middenvelder Motta bewees zijn fitheid na blessuregevoelige seizoenen bij Barcelona en Atlético Madrid. Beiden waren bezig aan hun eerste seizoen in Genua.

'Het was een moeilijke beslissing, maar ik bedank hen voor alles wat ze voor ons hebben gedaan. Er waren financiële en technische redenen voor deze transfers', beweerde Preziosi, die daaraan toevoegde dat jeugdinternational Roberto Acquafresca deel uitmaakt van de deal. Inter verhuurt de aanvaller dit seizoen aan Cagliari.

'We verliezen enkele belangrijke spelers, maar we halen er andere voor terug. We hebben bijvoorbeeld een akkoord over Sergio Floccari', wees Preziosi naar de aanvaller van Atalanta Bergamo. 'Hij is een ervaren speler. Ik ben ervan overtuigd dat hij het goed zal doen bij ons.' De 27-jarige Floccari speelde in het seizoen 2002/03 al voor Genoa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen