Inter houdt het zakelijk op doelpuntrijke speeldag

Internazionale heeft nog vier punten nodig voor het kampioenschap in de Serie A. Tijdens de doelpuntrijke 35e speeldag deed met name ook stadgenoot AC Milan goede zaken.

Inter houdt het zakelijk op doelpuntrijke speeldag

Internazionale-Cagliari 2-1Inter maakte geen fout tegen Cagliari, al bood de thuisspelende koploper weinig spektakel tegen de degradatiekandidaat. Julio Ricardo Cruz kopte na 22 minuten raak na een lange pass van Patrick Vieira en daarna nam Inter gas terug. Omdat ook Cagliari weinig deed om de achterstand ongedaan te maken, ontspon zich een saai schouwspel. Nadat Mario Balotelli nog een grote kans onbenut had gelaten namens Inter, kopte invaller Marco Materazzi de beslissende 2-0 binnen. In blessuretijd werd het nog 2-1 door een van richting veranderd schot van Davide Biondini.

AS Roma-Torino 4-1AS Roma moest winnen om de titelkansen in stand te houden en deed dat op overtuigende wijze. Na 32 minuten leidden de Romeinen al met 4-0. David Pizarro opende het bal met een benutte strafschop. Mirko Vucinic en Mancini (twee keer) voerden de score op tot 4-0. Na rust liet Roma de teugels vieren. Het leidde tot de 4-1 van Nicola Ventola en een rode kaart voor Roma-verdediger Juan.

Juventus-Lazio Roma 5-2Juventus had een minuut meer dan Roma nodig om tot vier goals te komen. Giorgio Chiellini, Mauro Camoranesi, Alessandro Del Piero en David Trezeguet zorgden voor een snelle 4-0 voorsprong. Lazio kwam na rust nog terug tot 4-2, maar de verdere opmars werd gestuit door een geelrode kaart voor Sebastiano Siviglia, de verdediger die ook een van de doelpunten voor zijn rekening had genomen. Chiellini bepaalde de eindstand met zijn tweede goal op 5-2.

Fiorentina-Sampdoria 2-2In de strijd om de vierde plaats maakten Fiorentina en Sampdoria er een spannende wedstrijd van. Christian Maggio zette de gasten verrassend op voorsprong tegen zijn voormalige werkgever. Na een rake kopbal van Christian Vieri en een benutte strafschop van Adrian Mutu was Fiorentina de bovenliggende partij. In blessuretijd kwam Sampdoria toch nog langszij. Daniele Gastaldello tikte de bal over de doellijn na een kopbal van Emiliano Bonazzoli: 2-2.

Livorno-AC Milan 1-4Net als Juventus en AS Roma scoorde AC Milan er lustig op los. Filippo Inzaghi eiste met drie doelpunten een hoofdrol op. Clarence Seedorf liet zich ook niet onbetuigd. De Nederlandse international passeerde op aangeven van Inzaghi twee man en knalde de 0-4 binnen. Het goede nieuws voor Milan was het gelijkspel tussen Fiorentina en Sampdoria. De Rossoneri hebben nu twee punten meer dan Sampdoria en naderden Fiorentina tot op twee punten.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's