Inter juicht het hardst na Fiorentina-Juventus

Internazionale was de grote winnaar want de koploper zag zijn twee naaste achtervolgers, Juventus en Fiorentina, elkaar het leven zuur maken.

Fiorentina-Juventus 1-1
Juventus was dicht bij de overwinning. Na twintig minuten waren de bezoekers op een 1-0 voorsprong gekomen, toen Vincenzo Iaquinta de bal binnen de zestien voor zijn voeten kreeg en heel beheerst de verre hoek vond. Fiorentina heerste in het vervolg en kreeg vlak voor tijd loon naar werken, zij het met enig fortuin. Christian Vieri kopte en Nicola Legrottaglie kreeg de bal tegen zijn linkerarm. Vanaf de strafschopstip zorgde Adrian Mutu voor de 1-1.

Parma-AS Roma 0-3
Roma profiteerde van het gelijkspel en kwam op gelijke hoogte met Juventus. De Giallorossi waren het sterkst in Parma. Al in de tweede minuut scoorde Francesco Totti op aangeven van Mirko Vucinic. In de 21ste minuut stond Totti aan de basis van de 0-2. Hij bediende de opgekomen Alessandro Mancini, die de tweede treffer binnenschoot. En vlak voor tijd tekende de aanvoerder zelf voor de derde goal, dit maal na voorbereidend werk van Daniele De Rossi.

Palermo-Reggina 1-1
Palermo klom naar de vijfde plaats ondanks het puntverlies. Het duel op Sicilië leek in een 0-0 gelijkspel te eindigen, tot de blessuretijd aanbrak. Palermo had de gehele wedstrijd gedomineerd en geen kans weggegeven, maar kwam in de tweede minuut van de extra tijd op een achterstand door Nicolas Amoruso. Twee minuten later zorgde Amauri alsnog voor een punt. De Braziliaan kopte raak na een voorzet van Bosko Jankovic.

Juventus is tweede met veertien punten uit zeven duels. Roma heeft evenveel punten. Fiorentina volgt op de vierde positie met dertien punten en Palermo is vijfde met elf punten.