Inter krijgt Juventus niet aan het wankelen

Juventus heeft de aanval van Internazionale afgeslagen om de competitie weer nieuw leven in te blazen. Sterker nog, in Milaan bouwde de koploper de voorsprong verder uit (1-2), waardoor een nieuwe titel binnen bereik is.

In de eerste helft van de Italiaanse topper was er weinig sprake van verschil. Beide ploegen creëerden niet veel en gaven elkaar nauwelijks de kans een fatsoenlijke aanval op te bouwen.

Na rust was de wedstrijd meer open, mede door de doelpunten die vielen. Zlatan Ibrahimovic opende het bal. De Zweed had de voorkeur gekregen boven Alessandro Del Piero en werkte op aangeven van Mauro Camoranesi attent de 0-1 binnen.

Het was zo'n beetje zijn laatste daad want Fabio Capello bracht alsnog Del Piero voor Ibrahimovic. Het was niet direct een gouden wissel omdat Inter vlot op gelijke hoogte kwam. Walter Samuel won het bij een hoekschop in de lucht en maakte koppend de 1-1.

Capello kreeg vijf minuten voor tijd alsnog zijn gelijk. Juventus kreeg een vrije trap op een aantrekkelijke plek. Del Piero ontfermde zich over de bal en mikte het leer onberispelijk in de kruising. Bijna deed Alvaro Recoba hetzelfde aan de andere kant, maar zijn inzet stuitte op de kruising.

Juve heeft nu twaalf punten voorsprong op Inter en AC Milan, dat naast de stadgenoot kwam. In de Serie A staan nog dertien speeldagen op het programma, waardoor de strijd al gestreden lijkt.