Inter pakt titel dankzij twee goals Materazzi

Internazionale heeft voor de vijftiende maal de Italiaanse titel gepakt. Marco Materazzi hielp de Nerazzurri met twee goals langs Siena.

Inter pakt titel dankzij twee goals Materazzi

Siena-Internazionale 1-2
Met meer succes dan afgelopen woensdag op eigen veld tegen AS Roma joeg Inter op de titel. Van begin af aan zocht de Milanese ploeg het doel van Alex Manninger. Al na achttien minuten moest de keeper zich gewonnen geven toen Materazzi na een klutssituatie, die was ontstaan na een hoekschop, de bal over de lijn werkte.

Drie minuten later kwam Siena echter op gelijke hoogte via Paolo Negro, die met een kopbal scoorde. Maar een kwartier na rust was het opnieuw Materazzi, die Inter op voorsprong zette. Op omstreden wijze. De verdediger moest twee keer aanleggen vanaf elf meter, nadat Julio Ricardo Cruz onderuit was gehaald door Manninger. De eerste had hij al benut, maar dat was blijkbaar niet in orde oordeelde scheidsrechter Ayroldi.

Atalanta-AS Roma 2-1
Zonder de geblesseerde aanvoerder Francesco Totti en de geschorsten Philippe Mexès, Alessandro Mancini en David Pizarro ging Roma onderuit bij Atalanta. Cristiano Doni scoorde met zijn hoofd op aangeven van Ferreira Pinto. En de thuisploeg verdubbelde de voorsprong via Riccardo Zampagna. In de 64ste minuut verkleinde Simone Perrotta nog wel het verschil, maar Roma slaagde er niet in een nederlaag te voorkomen.

Lazio Roma-Fiorentina 0-1
Lazio moet vrezen voor de derde plaats na de thuisnederlaag tegen Fiorentina. Het verschil met AC Milan is verkleind tot een punt. Adrian Mutu tekende voor de enige treffer. In de 71ste minuut kopte hij binnen op aangeven van Martin Jørgensen.

Bekijk hier al onze video's