Inter schenkt Roma hoop door misser Materazzi

De kampioen van Italië wordt pas op de laatste speeldag bekend. Internazionale kon de Scudetto thuis tegen Siena binnenhalen, maar dat lukte niet. AS Roma naderde tot één punt. AC Milan zette Champions League-deelname op de tocht.

Internazionale-Siena 2-2Inter begon goed tegen Siena, maar het brak de koploper op dat het niet uitliep naar een grote voorsprong. Het kopdoelpunt van Patrick Vieira werd door Siena beantwoordt met de gelijkmaker van Massimo Maccarone. De 2-1 van Mario Balotelli na doorkoppen van Vieira werd ongedaan gemaakt door Houssin Kharja. De Marokkaan passeerde doelman Julio Cesar met een geplaatst schot in de verre hoek. Marco Materazzi (foto) had de held van Inter kunnen worden, maar de verdediger miste een strafschop die hij zelf had verdiend. Doelman Alex Manninger keerde de inzet van Materazzi. Inter moet de klus nu klaren op bezoek bij Parma.

AS Roma-Atalanta Bergamo 2-1AS Roma hield de titelkansen in stand door Atalanta met 2-1 te verslaan. Christian Panucci tikte na 23 minuten spelen een vrije trap binnen en Daniele De Rossi maakte er in de tweede helft 2-0 van uit een directe vrije trap. De tegentreffer van Gianpaolo Bellini kwam te laat om de thuisclub nog te verontrusten. Roma kan alleen nog kampioen worden als het op de laatste speeldag wint bij Catania en Inter opnieuw tegen puntenverlies aanloopt.

Juventus-Catania 1-1Catania leek zich veilig te gaan spelen met een verrassende zege op bezoek bij Juventus, maar Alessandro Del Piero gooide roet in het eten. In de 89ste minuut tikte Alex van dichtbij zijn negentiende seizoenstreffer binnen na een voorzet van Giorgio Chiellini. Daarmee maakte Del Piero de openingstreffer van Jorge Martínez ongedaan.

Napoli-AC Milan 3-1De euforie na de 2-1 zege op Inter was snel voorbij bij AC Milan. Op bezoek bij Napoli gingen de Rossoneri hard onderuit. Het doelpunt van Clarence Seedorf in blessuretijd (hij scoorde met een van richting veranderde vrije trap) was slechts een eretreffer. Napoli was de betere ploeg en drukte het verschil uit in drie goals. Marek Hamsik, Maurizio Domizzi en Gyorgy Garics waren de doelpuntenmakers.

Fiorentina-Parma 3-1Fiorentina nam de vierde plaats weer over van AC Milan en bracht Parma op de rand van degradatie. De gasten kwamen via Igor Budan nog wel op voorsprong, maar de thuisclub stelde orde op zaken en won uiteindelijk vrij gemakkelijk met 3-1. Mario Alberto Santana tikte de 1-1 in een leeg doel na een prachtige actie van Riccardo Montolivo, Franco Semioli kopte raak na een voorzet van Martin Jørgensen en Pablo Osvaldo scoorde met een volley na opnieuw een voorzet van Jørgensen.

Livorno-Torino 0-1Na drie seizoenen is Livorno gedegradeerd uit de Serie A. De 1-0 thuisnederlaag tegen Torino bezegelde het lot van de hekkensluiter.