Inter sluit af met winst, gedegradeerd Bari haalt uit

Internazionale is zijn seizoen geëindigd met een thuiszege op Catania. Bari, dat al weken zeker is van degradatie naar de Serie B, nam met een ruime overwinning afscheid van de Serie A.

Internazionale - Catania 3-1Inter, waar Wesley Sneijder ontbrak met een kuitblessure, was al voor de laatste wedstrijd zeker van de tweede plaats in de Serie A. Toch ging de ploeg van trainer Leonardo de laatste wedstrijd van het seizoen voor de overwinning. Drie minuten na rust hadden de Nerazzurri de wedstrijd al in hun voordeel beslist.

Giampaolo Pazzini scoorde in de vijftiende en 48ste minuut, waarna Yuto Nagatomo er na ruim een uur spelen 3-0 van maakte. Het slotwoord was echter voor Catania. Pablo Ledesma, een van de acht Argentijnen die zondag in actie kwamen, redde de eer in de 66ste minuut en bepaalde de eindstand op 3-1 voor Internazionale.

Bologna - Bari 0-4Bijna het hele seizoen stond Bari onderaan en de ploeg van trainer Bortolo Mutti was dan ook al even zeker van degradatie. Toch nam het met opgeheven hoofd afscheid van de Serie A. In de laatste wedstrijd won het met liefst 4-0 bij Bologna. Francesco Grandolfo was de grote man. De negentienjarige aanvaller maakte zijn eerste drie doelpunten op het hoogste niveau en werd in de zeventigste minuut een publiekswissel gegund door Mutti.

Overige uitslagenPalermo - Chievo 1-3Brescia - Fiorentina 2-2Genoa - Cesena 3-2Cagliari - Parma 1-1 Foto: VI Images