Inter speelt zich zeven punten los in Serie A

Internazionale heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag die Juventus zaterdag leed tegen Napoli (2-3). De Nerazzurri hebben de voorsprong in de Serie A vergroot naar zeven punten. Ook Sampdoria raakte verder achterop.

Livorno-Internazionale 0-2Inter speelde niet goed op bezoek bij Livorno, maar behaalde wel een maximaal resultaat. Vlak na rust zette Diego Milito (foto) zijn directe tegenstander te kijk en de Argentijnse spits trof doel met een geplaatst schot in de hoek. De gasten namen daarna een afwachtende houding aan. In de slotfase maakte Maicon er na een counter 0-2 van en was de wedstrijd gespeeld.

Sampdoria-Bari 0-0Sampdoria had midweeks met 5-1 klop gekregen van Juventus en de club uit Genua slaagde er in de thuiswedstrijd tegen Bari niet in die kater weg te spoelen. In tegendeel zelfs, want Sampdoria had alle geluk van de wereld dat het niet tegen een nieuwe nederlaag aanliep. Vlak voor tijd miste Paulo Barreto namens Bari een strafschop en in blessuretijd werd een doelpunt van de gasten onterecht afgekeurd.

Fiorentina-Catania 3-1Fiorentina nestelde zich op de vijfde plaats door thuis te winnen van Catania. Marco Marchionni had met twee goals een groot aandeel in de zege. Vlak voor tijd stelde Alberto Gilardino de zege veilig met een simpele intikker na afleggen van Lorenzo de Silvestri. Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien man. Dario Dainelli (Fiorentina) en Ciro Capuano (Catania) kregen twee gele kaarten.

AS Roma-Bologna 2-1Roma boekte een belangrijke thuiszege. Adailton zette Bologna nog wel op voorsprong in Rome, maar de thuisclub stelde orde op zaken met doelpunten van Mirko Vucinic en Simone Perrotta. Roma maakte met de overwinning een einde aan een reeks van drie opeenvolgende nederlagen in de Serie A.