Inter vindt aansluiting met Juve door treffers Milito

Diego Milito heeft in Turijn een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van Juventus. De spits van Internazionale bezorgde zijn club met twee doelpunten de winst in de Derby d'Italia (1-2).

Nog niet alle bezoekers hadden plaatsgenomen in het Juventus Stadium of de thuisclub leidde al, met dank aan de arbitrage. Kwadwo Asamoah werd niet teruggefloten wegens buitenspel en gaf uitstekend voor op Arturo Vidal, die na achttien seconden de score opende.

Daarna was het echter al snel Inter dat het initiatief overnam en Juve ver terug drukte op eigen helft. Het offensief van de bezoekers leverde ook kansen op, maar een knappe kopbal van Rodrigo Palacio werd afgekeurd vanwege buitenspel en Antonio Cassano schoot net naast het doel van sluitpost Gianluigi Buffon.

Waar Inter de eerste helft uitstekend eindigde, daar kwam Juve na rust het beste uit de kleedkamer. Grote kansen leverde dat echter niet op en in de 59ste minuut kwamen de bezoekers vanuit het niets op gelijke hoogte. Milito werd vastgehouden in het strafschopgebied, waardoor de club uit Milaan een strafschop kreeg. Deze werd door de Argentijnse spits zelf hard binnengeschoten.

Inter ging op jacht naar meer en met succes. Een kwartier voor tijd brak Freddy Guarin door aan de rechterkant en de invaller schoot hard op Buffon, die de rebound een prooi zag zijn voor de attente Milito. In de laatste minuut besliste Palacio de wedstrijd, door een steekpass van Yuto Nagatomo binnen te prikken.

Door de overwinning komt Inter, waar Wesley Sneijder nog ontbrak vanwege een blessure, op 27 punten uit elf wedstrijden. Dat is er nog maar één minder dan koploper Juventus, dat voor het eerst sinds 49 competitieduels (en voor het eerst na 28 competitieduels in het eigen nieuwe stadion) weer eens een nederlaag leed. Foto: VI Images