Inter wint met tien man, zege Roma tegen tien

Lazio Roma-Internazionale 0-2Inter heeft zijn tiende overwinning op rij behaald in de Serie A, maar had het allesbehalve makkelijk in Rome. Lazio was het eerste half uur de betere, Inter kende zijn beste periode het laatste kwartier voor rust. Zes minuten voor rust scoorde Esteban Cambiasso op aangeven van Hernan Crespo.

Zlatan Ibrahimovic haalde het rustsignaal niet. De Zweedse spits van Inter kreeg een tweede gele kaart omdat hij doorging nadat hij voor buitenspel (wat het niet was) werd teruggefloten. Eerder had hij al geel ontvangen.

Met tien tegen elf bleef Inter in de tweede helft overeind. Lazio kreeg zelfs een tweede treffer om de oren. In de 85ste minuut maakte Marco Materazzi aan alle onzekerheid een einde. De verdediger kopte raak uit een vrije trap van Luis Figo, waardoor Inter een riante voorsprong van zeven punten houdt op AS Roma.

Torino-AS Roma 1-2
Roma speelde in tegenstelling tot Inter juist lange tijd tegen een man minder. Torino verloor Ivan Franceschini, die in de 25ste minuut een strafschop veroorzaakte en een rode kaart kreeg. Francesco Totti zette zich achter de bal maar faalde voor de vierde keer dit seizoen.

Totti kwam even daarna alsnog op het scorebord. Via zijn lichaam verdween een schot van Alessandro Mancini in het doel van Christian Abbiati. Mancini zelf zorgde in de tweede helft voor de beslissing. Na een één-tweetje met Totti schoot de Braziliaan raak. Torino deed Alessandro Rosina nog wat terug maar die goal kwam te laat.

Palermo-Ascoli 4-0
Palermo herstelde zich sterk van het pak slaag dat het afgelopen weekend kreeg van Roma (4-0). Met eenzelfde score zette het Ascoli aan de kant. Mark Bresciano scoorde in de eerste helft. Na rust liepen de Sicilianen via Eugenio Corini, Giovanni Tedesco en Ciro Capuano uit naar een ruime overwinning. Palermo volgt op elf punten van Inter op de derde plaats.

AC Milan-Catania 3-0
Milan won voor het eerst in vier wedstrijden in de Italiaanse competitie. De cijfers doen vermoeden dat de Rossoneri een eenvoudig avondje hadden. Toch ging Catania pas laat door de knieën. In de 82ste minuut liep Milan uit naar 2-0 en vijf minuten later volgde een derde goal. Kaká maakte er twee, Alberto Gilardino één. Gilardino gaf ook de assists bij de goals van Kaká.