Interim-bondscoach Engeland nog voor debuut zwaar onder vuur

Reacties

De interim-bondscoach van Engeland, Lee Carsley, ligt nog voor zijn eerste wedstrijd onder vuur. De oud-middenvelder weigert zaterdag in de wedstrijd tegen Ierland mee te zingen met het Engelse volkslied.

Interim-bondscoach Engeland nog voor debuut zwaar onder vuur
© Pro Shots
Ierland
Ierland
0 - 2
Engeland
Engeland

Wanneer zaterdagavond het 'God Save the King' door het Aviva Stadium in Dublin galmt, houdt Carsley de lippen op elkaar. De coach werd geboren in Birmingham, maar speelde door zijn Ierse grootmoeder veertig interlands voor Ierland.

Toch is dat volgens Carsley niet de reden dat hij niet meezingt. 'Dat heb ik ook als speler nooit gedaan. Ik was altijd gefocust op mijn wedstrijd en mijn eerste acties. Ik wilde bij de les blijven. Er is geen reden om mijn routine te veranderen nu ik coach ben.'

'Ook als coach van de Onder 21 zong ik nooit mee, want ik ben in een bepaalde zone op dat moment. Ik denk na over hoe de tegenstander gaat spelen. Ik heb wel het volste respect voor beide volksliederen en begrijp hoe belangrijk het is voor de landen.'

De reacties van de Engelse media op zijn uitleg zijn snoeihard. 'Als Carsley het volkslied niet meezingt, kan hij geen bondscoach van Engeland zijn', kopte The Telegraph. 'Carsley riskeert de woede van alle fans bij zijn debuut', voorspelde Daily Mail.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.