Interim-bondscoach solliciteerde niet voor full-time baan bij Engeland

Reacties

Lee Carsley heeft zich niet formeel aangeboden om de vaste bondscoach van Engeland te worden. De vijftigjarige trainer, die momenteel interim-bondscoach van The Three Lions is, wil niet te veel kwijt over de baan.

Interim-bondscoach solliciteerde niet voor full-time baan bij Engeland
© Pro Shots
Finland
Finland
1 - 3
Engeland
Engeland

Na het vertrek van Gareth Southgate opende de Engelse bond (FA) een vacature. Daar konden belangstellenden tot en met 2 augustus op solliciteren. De FA ontving meerdere aanbiedingen, maar de naam van Carsley stond niet op een van de ingezonden formulieren.

'Nee, ik heb me niet formeel aangeboden', aldus Carsley tegenover talkSPORT. De interim-bondscoach geeft verder uitleg waarom hij dit niet heeft gedaan. 'Er is mij gevraagd om drie interlandperiodes de leiding te nemen. In die gesprekken was het krijgen van de full-time baan geen gespreksonderwerp. Het was letterlijk, doe je best en haal zo veel mogelijk uit de spelers. Dat is waar ik nu mee bezig ben', besloot Carsley, die geen antwoord wilde geven op of hij open zou staan voor de baan wanneer de FA hem vraagt.

Eén van de namen die mogelijk wel de vaste bondscoach van Engeland wordt, is Thomas Tuchel. Volgens toonaangevende Duitse media is de voormalig oefenmeester van Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Chelsea en Bayern München in gesprek met de FA.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.