Internazionale houdt kampioenstrainer langer aan boord

Reacties

Simone Inzaghi heeft zijn contract bij Internazionale met een jaar verlengd. Dat heeft de kampioen van Italië vrijdagmiddag bekendgemaakt: de verbintenis van Inzaghi loopt nu tot medio 2026.

Internazionale houdt kampioenstrainer langer aan boord
© Pro Shots

In een bondige mededeling melden de blauw-zwarten alleen dat dit nieuws de club vrolijk stemt. Dat is te begrijpen: onder Inzaghi werd Inter in het afgelopen seizoen met overmacht kampioen van Italië. Een jaar eerder was Manchester City pas in de finale van de Champions League te sterk voor de club van Stefan de Vrij, Denzel Dumfries en Davy Klaassen. Het gezamenlijke verhaal gaat dus nog langer duren.

Inzaghi, 48 jaar, trad in 2021 aan bij Inter nadat hij tussen 2016 en 2021 naam had gemaakt bij Lazio, ook de club waar hij als voetballer het vaakst voor speelde. In Milaan won hij twee keer de Coppa Italia, driemaal de Italiaanse Super Cup en vorig seizoen dus de Scudetto. De titelverdediging begint op zaterdag 17 augustus: Inter speelt die dag in Luigi Ferraris tegen Genoa.

Inzaghi, die naar verluidt 6,5 miljoen euro per jaar gaat verdienen, reageerde op een persconferentie op het nieuws. 'Dé uitdaging is nu om te blijven groeien. De jongens hebben iets buitengewoons gedaan, maar we moeten beter worden, ikzelf zeker ook. Ik voel me hier thuis en gewaardeerd. Het is heel mooi om de supporters zo blij te zien,'

Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.