Invalfenomeen Bokila helpt Willem II aan plek twee in de KKD

Willem II heeft zondagmiddag thuis tegen FC Den Bosch opnieuw een zege geboekt. Door een goal van Jeredy Hilterman en opnieuw twee treffers van invaller Jeremy Bokila won Willem II het Brabantse onderonsje en klimt het (tijdelijk) naar de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Willem II
Willem II
3 - 1
FC Den Bosch

Na een matige start van het seizoen met één zege in de eerste vier competitiewedstrijden, had Willem II de smaak inmiddels aardig te pakken in de afgelopen weken. Na zeges op Jong AZ, TOP Oss en De Graafschap stond een duel met laagvlieger Den Bosch op het programma. De Tilburgers lieten zich echter na een minuut of tien verrassen door de uitploeg.

Kacper Kostorz kreeg zijn directe tegenstander op de grond met een fraaie actie en schoot tegendraads de 0-1 binnen. Met een halfuur op de klok maakte Hilterman schoon schip. Vanuit een lastige positie schoot hij verwoestend hard raak in de verre hoek. In de tweede helft boog Willem II de achterstand helemaal om. Bokila kreeg de bal mee van Niels van Berkel en zorgde met een strak schot voor de 2-1.

FC Den Bosch creëerde ook wel degelijk kansen, maar uiteindelijk ging Willem II er met de zege vandoor. Bokila maakte vanaf de strafschopstip ook nog zijn tweede van de middag nadat doelman Jakub Ojrzynski zijn tegenstander had gevloerd (3-1). In de vorige wedstrijd werd Bokila als invaller ook al de grote man bij Willem II. Met twee treffers hielp hij zijn ploeg aan de overwinning op De Graafschap. Als invaller maakte hij tegen TOP Oss ook al de winnende treffer.

Door de zege staat de ploeg van Peter Maes nu op de tweede plek. FC Emmen, ADO Den Haag en FC Eindhoven speelden een wedstrijd minder en kunnen nog passeren. Vrijdag staan FC Emmen en ADO tegenover elkaar in de KKD.