Invaller Dembélé schiet AZ in verlenging langs Jong Ajax

AZ had in eigen huis erg veel moeite met Ajax 2. De regerend landskampioen kwam in de reguliere speeltijd niet tot scoren en werd in de verlenging gered door invaller Moussa Dembélé.

Invaller Dembélé schiet AZ in verlenging langs Jong Ajax

De overwinning voor AZ was wel terecht, vooral op basis van de tweede helft. Graziano Pellè kreeg twee grote kansen, de Italiaan schoot in kansrijke positie op de lat en zag een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. In de verlenging maakte hij zijn missers echter goed.

Pellè was in de eerste helft van de verlenging twee keer de aangever bij de doelpunten van Dembélé, die op de bank was begonnen. De eerste treffer schoot de Belgische aanvaller hard binnen en zijn tweede maakte hij door Kenneth Vermeer in de verre hoek te passeren.

Jong Ajax kreeg over de hele wedstrijd gezien maar weinig kansen, alleen Marko Pantelic was dicht bij een treffer. De overwinning was dan ook terecht, al zal AZ-trainer Ronald Koeman niet tevreden terugkijken op de wedstrijd, die eigenlijk al na negentig minuten al had moeten worden beslist.

Bekijk hier al onze video's