Invallers bezorgen Argentinië Copa na uitvallen Messi en chaos voor aftrap

Reacties

Argentinië heeft voor de zestiende keer in de geschiedenis de Copa América gewonnen. Door een goal van Lautaro Martínez in de verlenging kreeg de wereldkampioen Colombia uiteindelijk op de knieën.

Invallers bezorgen Argentinië Copa na uitvallen Messi en chaos voor aftrap
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
nv
1 - 0
Colombia
Colombia

Colombia verloor nog geen interland sinds de aanstelling van Nestor Lorenzo als bondscoach, maar de Argentijnse oud-international - zelf verliezend finalist op het WK 1990 met Argentinië - kon zijn landgenoten niet van titelprolongatie houden. Na een handig passje van invaller Giovani Lo Celso zorgde Lautaro, in de ploeg gekomen voor Julián Álvarez, voor de beslissing.

Martínez rende direct naar de zijkant om zijn treffer met Lionel Messi te vieren. De 37-jarige sterspeler was in de tweede helft geblesseerd naar de kant gegaan en zat in tranen in de dug-out met een dikke enkel. Na de goal van Lautaro kon Messi echter weer lachen, zoals ook Ángel Di María tijdens zijn laatste interland kon juichen. De 36-jarige vleugelspits kreeg na de 1-0 een publiekswissel.

Zo was het een emotionele finale in Miami, die later begon doordat fans zonder kaartje door de toegangspoort braken. De politie en veiligheidspersoneel probeerden hen tegen te houden. Uiteindelijk ging de finale daardoor vijf kwartier later van start. Die incidenten waren allemaal vergeten toen Argentinië na 120 minuten opnieuw een prijs pakte onder bondscoach Lionel Scaloni.

Scaloni zag dat zijn ploeg en Colombia er een echte finale van maakten met kansen over en weer en duels op het scherp van de snede. Zo bleef Messi in de eerste helft al aangeslagen liggen na een block van ex-PSV'er Santiago Arias, die vlak na rust gevaarlijk voorlangs schoot. Di María was nog dichter bij de openingsgoal, maar doelman Camilo Vargas redde knap op zijn schuiver.

De gemoederen liepen op toen een beuk aan het adres van Di María eerst geen kaart opleverde en Messi vervolgens ook nog met tranen in zijn ogen van het veld moest met een enkelblessure. Zonder zijn aanvoerder zocht Argentinië in de slotfase naar de winnende treffer, maar die viel uiteindelijk pas nadat Lo Celso en Martínez in de verlenging in de ploeg waren gekomen. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.