Invallers wijzen Sporting de weg: Spurs zwicht twee keer in de extra tijd

Sporting Portugal heeft dinsdag voor een verrassing gezorgd door in eigen huis af te rekenen met Tottenham Hotspur. Beide doelpunten vielen in de extra tijd van de tweede helft.

Sporting Lissabon
2 - 0
Tottenham Hotspur

Zowel Sporting als Spurs begon de Champions League-campagne met een afgetekende overwinning. De Portugezen wonnen ruim op bezoek bij Eintracht Frankfurt (0-3), de bezoekers rekenden dankzij een dubbelslag van Richarlison af met Olympique Marseille (2-0). In Estádio José Alvalade hielden beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Spurs nam het initiatief, maar Sporting timmerde de boel achterin stevig dicht.

De eerste kans liet tot de extra speeltijd van de eerste helft op zich wachten. Edwards, afkomstig uit de jeugd van Spurs en voormalig speler van Excelsior, wurmde zich het vijandelijke strafschopgebied in. Zijn schot was veel te slap om Hugo Lloris te verrassen. De Franse sluitpost kreeg een handje tegen de bal en verwerkte de inzet van Edwards tot corner.

Son niet in vorm
Na de pauze trok Sporting wat meer naar voren. Dat leidde tot een aantal kleine kansjes. Na het inbrengen van Dejan Kulusevski voor de opnieuw tegenvallende Heung-Min Son hervond Spurs het zelfvertrouwen, maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Eerst knikte Paulinho in de 91ste minuut een corner van Pedro Porro binnen, even later was het met Arthur Gomes een andere invaller die de score verdubbelde (2-0).

Door de late overwinning grijpt Sporting de koppositie in Groep D. Dat is slecht nieuws voor Nederland, dat in een felle coëfficiëntenstrijd is verwikkeld met Portugal. In dit verhaal lees je alle ins en outs over de slag om de coëfficiënten.