Inzaghi gaat in op inzetbaarheid 'vermoeide' Dumfries en prijst Klaassen

Reacties

Internazionale-trainer Simone Inzaghi heeft Denzel Dumfries opgenomen in de wedstrijdselectie voor het Champions League-duel met Red Bull Salzburg. De Italiaan weet nog niet hoe lang de rechtsback in actie kan komen in Oostenrijk.

Inzaghi gaat in op inzetbaarheid 'vermoeide' Dumfries en prijst Klaassen
© Pro Shots
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
0 - 1
Internazionale
Internazionale

Dumfries bleef dinsdag tijdens de afsluitende training voor de Champions League-wedstrijd aan de kant. De Oranje-international zou met vermoeidheid kampen. Inzaghi liet weten dat Dumfries in ieder geval wel tot de wedstrijdselectie behoort. Inter kan zich bij een zege verzekeren van een plek in de knock-outfase van de Champions League.

'Dumfries was nog niet volledig hersteld om weer te kunnen trainen, dus heb ik met de dokter gesproken. Hij zit in de selectie, maar ik weet niet of hij zal starten', verklaarde Inzaghi tegenover Italiaanse media. 'Ik heb eventueel Bisseck, De Vrij en Carlos Augusto achter de hand. We zouden Darmian verder naar voren kunnen schuiven.'

Rol Klaassen
Inzaghi kreeg eerder met een tegenvaller te verwerken, omdat verdediger Benjamin Pavard minstens zes weken uit de roulatie zal zijn vanwege een knieblessure. 'We hebben een geweldig optreden nodig tegen dit Salzburg, dat al langere tijd goed presteert in de Champions League. Ze zijn fysiek heel sterk. Ik was hier al eens in de Europa League met Lazio. Ik weet wat ons te wachten staat', aldus de coach.

Inzaghi ging kort in op de situatie van Davy Klaassen, die dit seizoen vijf keer in actie kwam voor Inter. De ex-Ajacied moest het vooral doen met korte invalbeurten. 'Davy verdient meer speeltijd, want hij doet het uitstekend op trainingen, maar uiteindelijk moet ik mijn keuzes voor het middenveld maken in het belang van het team.'

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Sociedad
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Internazionale
6
3
3
0
8-5
+3
12
3
Benfica
6
1
1
4
7-11
-4
4
4
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
4-8
-4
4
* Actueel tot en met 30 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.