Italiaanse pers ziet naïef PSV: 'De flanken waren goudmijnen voor Juventus'

In de Italiaanse kranten wordt PSV na de Champions League-wedstrijd bij Juventus geloofd voor de spelopvatting. Tegelijkertijd zagen de lokale scribenten dat de kampioen van Nederland zich verdedigend wat makkelijk liet aftroeven.

Juventus
Juventus
3 - 1
PSV
PSV

'De Nederlanders, meesters aan de bal, waren niet onder de indruk van het Allianz Stadium. Al snel joegen ze Juventus de stuipen op het lijf met Johan Bakayoko en Guus Til', zag de Gazzetta dello Sport. 'De ploeg van Thiago Motta groeide vervolgens in de wedstrijd, en de flanken van PSV waren een goudmijn voor de Bianconeri. Binnen zes minuten scoorden ze twee keer. Na rust spaarde de thuisploeg zijn krachten.'

Vergelijkbare teksten in Tuttosport: 'Het spel van de Nederlanders is gevaarlijk. Peter Bosz had het aangekondigd: vol op de aanval. PSV beweegt makkelijk, Bakayoko zorgt op rechts voor veel problemen, maar het lijkt al snel een andere kant op te gaan. Na de 1-0 is het hek van de dam tegen de wankele defensie van PSV. Juventus domineert vanaf dat punt. Het late tegendoelpunt is vanavond niet van belang, maar kan aan het eind van de groepsfase nog wel duur blijken.'

Ook in La Stampa zagen ze wel dat PSV kon voetballen. 'De Nederlandse ploeg leek makkelijker te bewegen, maar al snel neemt Juventus de touwtjes in handen. Het is dan ook geen verrassing dat de thuisclub na twintig minuten op voorsprong komt door een 'Del Piero-achtig' doelpunt van Kenan Yildiz. Daarna zakt PSV in elkaar, ondanks pogingen van Bosz om zijn ploeg te herstellen, zien we weinig meer van de bezoekers.'