Italiaanse topper krijgt Italiaanse uitslag: Napoli kan Juve wél temmen

Reacties

Juventus en Napoli hebben elkaar zaterdag niets toegegeven. Het topaffiche in de Serie A eindigde zoals het begon. Daardoor houden beide ploegen een punt over aan het duel.

Italiaanse topper krijgt Italiaanse uitslag: Napoli kan Juve wél temmen
Juventus
Juventus
0 - 0
Napoli
Napoli

Dinsdag was het nog een schiettent, het Allianz Stadium. In Turijn vaagde de Oude Dame PSV van de mat. Het werd uiteindelijk 3-1, maar de krachtsverhoudingen waren duidelijk. De Italiaanse topclub keert onder trainer Thiago Motta langzaamaan terug naar – in ieder geval de vaderlandse – top.

Zaterdag ging het allemaal minder vanzelf voor Juventus. Dat was te danken aan het krachtige Napoli, dat onder leiding van nota bene Juve-icoon Antonio Conte ook weer mee wil doen om de Scudetto. Met voormalig Eredivisionisten Cyril Ngonge en David Neres op de bank werd gezocht naar een stunt.

De twee ploegen gaven elkaar geen duimbreedte toe. Typerend was de wijze waarop Dusan Vlahovic de eerste helft speelde. De spits was tegen PSV nog een ware plaag voor de defensie van de ploeg van Peter Bosz, maar kwam tegen Napoli tot slechts zes (!) balcontacten. Hij werd dan ook in de rust gewisseld.

Koopmeiners krijgt grote kans
Toen stond het nog 0-0, want behalve een kans van Juventus, opgezet door Oranje-international Teun Koopmeiners, en twee kleine mogelijkheden voor de gasten uit Napels, gebeurde er weinig. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Matteo Politano stichtte gevaar, maar schoot over. Koopmeiners deed namens Juventus hetzelfde.

Met Neres in de ploeg wilde Conte de zege alsnog naar zich toe trekken. De Braziliaan kwam in het laatste kwartier om wat te forceren, maar scoren werd er niet meer gedaan. Daardoor eindigde de wedstrijd in een uitslag die vroeger in Italië gulzig omarmd zou zijn: 0-0. Het betekende voor Juventus alweer de vijfde wedstrijd in de Serie A zonder tegendoelpunt.

Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Torino
5
3
2
0
8-5
+3
11
2
Udinese
4
3
1
0
7-4
+3
10
3
Napoli
5
3
1
1
9-4
+5
10
4
Juventus
5
2
3
0
6-0
+6
9
5
Empoli
5
2
3
0
5-2
+3
9
* Actueel tot en met 21 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.