Italiaanse WK-winnaar vindt nieuwe club na debacle in Lyon

Reacties

Fabio Grosso gaat zijn trainerscarrière weer oppakken. De Italiaanse wereldkampioen gaat aan de slag bij Sassuolo, dat na elf jaar is gedegradeerd uit de Serie A. 

Italiaanse WK-winnaar vindt nieuwe club na debacle in Lyon
© Pro Shots

Grosso was afgelopen seizoen werkzaam bij Olympique Lyon. Net als Laurent Blanc kreeg de 46-jarige oefenmeester de Franse topclub niet aan de praat. Na zeven wedstrijden besloot het bestuur van Lyon alweer afscheid te nemen van Grosso, die tussendoor nog in het nieuws kwam na een incident in Marseille.

Grosso, die de Italianen in 2006 vanaf de stip de wereldtitel bezorgde, gaat weer in eigen land aan de slag. Bij Sassuolo wordt hij de opvolger van Alessio Dionisi, die de club niet kon behoeden voor degradatie. Grosso weet hoe het is om een club terug te brengen naar de Serie A. Dat deed hij in het seizoen 2022/23 met Frosinone.

Sassuolo heeft nog geen details vrijgegeven over het contract van Grosso. De Italiaan begon zijn trainersloopbaan bij Bari en stond sindsdien aan het roer van Hellas Verona, Brescia, FC Sion, Frosinone en Lyon. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.