Italië krijgt vlak voor start EK-voorbereiding slecht nieuws uit Milaan

Reacties

Vlak voor de start van de EK-voorbereiding heeft Italië slecht nieuws gekregen. Defensieleider Francesco Acerbi moet het toernooi missen door een liesblessure.

Italië krijgt vlak voor start EK-voorbereiding slecht nieuws uit Milaan
© Pro Shots

Hoewel Acerbi tijdens de oefeninterlands in maart nog ontbrak vanwege de racismerel met Napoli-verdediger Juan Jesus, geldt de 36-jarige verdediger met zijn ervaring als belangrijke kracht in de achterhoede. De voormalig speler van Lazio was dit seizoen bij Internazionale een vaste waarde op weg naar de landstitel. Sinds de Nerazzurri hem in 2022 overnamen van de Romeinen, kwam Stefan de Vrij minder aan spelen toe.

Waar De Vrij desondanks in de EK-selectie van Oranje zit, kan Acerbi deelname met Italië nu vergeten. De Italiaanse voetbalbond (FIGC) meldt donderdag dat de 34-voudig international moet afhaken door liesklachten en een operatie moet ondergaan. Juventus-verdediger Federico Gatti is door bondscoach Luciano Spalletti verzocht om stand-by te staan. Vrijdag komt de Squadra Azzurra bijeen om toe te werken naar het EK.

Door het wegvallen van Acerbi gaat Italië met een onervaren defensie naar het EK. Centraal achterin is Inter-verdediger Alessandro Bastoni (25) nu de man met de meeste interlands achter zijn naam: 22. AS Roma-verdediger Gianluca Mancini (28) speelde er twaalf. Jongelingen Alessandro Buongiorno (Torino), Riccardo Calafiori (Bologna) en Giorgio Scalvini (Atalanta) speelden samen pas elf interlands. Bekijk hier de hele EK-selectie

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Italië
3
1
1
1
3-3
0
4
3
Kroatië
3
0
2
1
3-6
-3
2
4
Albanië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Italië
Meer over Italië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.