Jaap Stam voor twee jaar naar AC Milan

EXCLUSIEF

Jaap Stam voor twee jaar naar AC Milan

Jaap Stam speelt de komende twee seizoenen voor AC Milan. De 31-jarige verdediger van Lazio Roma heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met de titelverdediger van de Champions League. 'Het verschil tussen vraag en aanbod is dermate klein, dat de club daar wel uitkomen, aldus Stams zaakwaarnemer Henk van Ginkel deze week in Voetbal International.

AC Milan en Lazio Roma gingen rondom de onderlinge bekerduels de besprekingen aan over de centrumverdediger uit Kampen. Volgens Van Ginkel zijn de besprekingen tussen Stam zelf en AC Milan, zodra de clubs tot overeenstemming zijn gekomen, nog slechts een formaliteit. 'Voor mij staat vast dat deze transfer doorgaat', aldus Van Ginkel.

De 31-jarige Stam verklaarde afgelopen december in een interview met VI nog dat hij zijn carrière graag in Nederland wilde afsluiten. In ieder geval na 2005, de zomer dat zijn contract in Rome zou aflopen, liet Stam toen weten. De transfersom waarover Lazio en Milan onderhandelen, zou rond de vijftien miljoen euro bedragen.

Bekijk hier al onze video's