James Rodríguez zoekt nieuwe club en wil Kroos-achtig afscheid

Reacties

James Rodríguez wil met een nieuw avontuur zijn carrière glansrijk afsluiten. De wijze waarop voormalig ploeggenoot Toni Kroos afscheid heeft genomen, heeft de 33-jarige Colombiaan geïnspireerd.

James Rodríguez zoekt nieuwe club en wil Kroos-achtig afscheid
© Pro Shots

Clubs die zoeken naar een spelmaker pur sang met een rijk cv, kunnen zich melden bij Rodríguez. De ex-speler van onder meer AS Monaco, Bayern München en Real Madrid is transfervrij. Zijn contract bij São Paulo dat tot medio 2025 liep, is na overleg ontbonden.

De 106-voudig international speelde onlangs nog indrukwekkend op het toernooi om de Copa América. Hij liet weer zien hoe belangrijk hij kan zijn met zijn creativiteit en gaf in zes optredens zes assists. Zo kroonde hij zich tot assistkoning. Colombia ging in de finale onderuit tegen Argentinië. Dat smaakte naar meer. Rodríguez wil sowieso nog deelnemen aan het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Het is alleen de vraag bij welke club een van de grote uitblinkers van het WK 2014 gaat spelen. Celta de Vigo zou hem een contractvoorstel hebben gedaan, maar van een akkoord is geen sprake. Valencia wordt genoemd als optie, net als Rayo Vallecano. Tijdens een interview met streamer Pelicanger heeft Rodríguez duidelijk gemaakt dat hij mikt op een club uit een topcompetitie. 'Mijn dochter wil graag dat ik tot mijn 39ste blijf spelen. Mijn mentaliteit zal doorslaggevend zijn. Ik wil kunnen stoppen in de top, zoals Toni Kroos dat gedaan heeft.'

Voor Kroos (34) was zijn laatste wedstrijd in clubverband de Champions League-finale waarin hij met Real Madrid won van Borussia Dortmund. De middenvelder vond het na tien seizoenen bij de Madrilenen mooi geweest. Na de nederlaag van Duitsland in de kwartfinale van het EK tegen Spanje kwam er definitief een punt te staan achter de carrière van de zesvoudig Champions League-winnaar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.