Jansen niet te spreken over VAR: 'Waar hebben ze die lijn gevonden?'

In Hongarije en Engeland heerst onbegrip over de VAR. Donderdag verloor het Ferencváros van trainer Pascal Jansen met 1-2 van Tottenham Hotspur in de Europa League. Na afloop ging het vooral over een afgekeurde goal van de thuisploeg.

Ferencváros
Ferencváros
1 - 2
Tottenham Hotspur

In de zestiende minuut leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar na ingrijpen van de VAR werd het doelpunt afgekeurd: buitenspel. Net aan dan. Tot onbegrip bij de Hongaren. Ook Jansen uitte zijn ongenoegen: 'Het is een mysterie waar ze die lijn hebben gevonden. Ik snap het echt niet. Al moeten we de technologie en de beslissing maar respecteren.'

Ook voormalig Spurs-speler Glenn Hoddle, die in Engeland het commentaar deed bij TNT Sports, zag geen buitenspel in het moment. 'Spurs komt hier goed weg! Dit was een geldig doelpunt, denk ik. Het is een hele lastige beslissing. Ja, ik zie de lijnen. Maar ik denk dat Spurs hier goed wegkomt.' Joe Cole, de andere commentator van dienst, noemde het een 'optische illusie'.

Ook The Sun begreep de beslissing niet. 'Dit was een geldig doelpunt', vond de tabloid. Volgens hen waren fans boos over 'de slechtste beslissing ooit' en ontsnapte Tottenham. 'Belachelijke beslissing. Hoe komen ze hierbij?'

Bekijk hier de beelden van de VAR:

Beter dan United
Snel na het afgekeurde doelpunt kwam Tottenham op voorsprong. Pape Sarr tekende voor de 0-1. Vier minuten voor tijd gooide Brennan Johnson de wedstrijd in het slot, waarna Barnabas Varga nog wat terugdeed namens de thuisploeg.

Over het spel waren de Hongaren niet ontevreden. 'Ze deden het beter dan Manchester United, maar konden Tottenham niet verrassen', zag Index. Ook Jansen vond zijn ploeg zeker niet slecht. 'We hebben zoveel kansen gecreëerd dat we meer doelpunten konden maken. Daar hadden we meer mee moeten doen.'

Ferencváros had ondertussen niet met het sterkste Tottenham te maken. Zo bleef Micky van de Ven negentig minuten op de bank. Spurs-manager Ange Postecoglu greep het duel aan om een paar jonkies de kans te geven en startte met vier tieners: Mikey Moore (17), Lucas Bergvall, Archie Gray (beide 18) en Will Lankshear (19).