Janssen en Rommedahl missen confrontaties met HSV

NEC heeft slecht nieuws gekregen over de inzetbaarheid van de aanvallers Tim Janssen en Dennis Rommedahl (foto). Het tweetal is minstens twee weken uitgeschakeld en kan derhalve niet in actie komen tijdens het UEFA Cup-tweeluik met Hamburger SV.

Janssen en Rommedahl missen confrontaties met HSV

Zowel Janssen als Rommedahl moest zich zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen laten vervangen. Janssen hield een enkelblessure over aan een botsing met doelman Brian Vandenbussche, hetgeen NEC overigens een strafschop opleverde die werd verzilverd door Youssef El-Akchaoui. Janssen ondergaat dinsdag bovendien een MRI-scan om een meniscusprobleem in zijn rechterknie uit te sluiten.

Vooralsnog verwacht NEC Janssen over twee tot vier weken terug. De hersteltijd van Rommedahl wordt geschat op twee weken. De Deense huurling van Ajax heeft een hamstringblessure opgelopen. Sinds zijn komst in januari was Rommedahl vijf keer in de basis begonnen in het team van trainer Mario Been.

NEC begint woensdag met een thuiswedstrijd tegen Hamburger SV. Ook de al langer geblesseerden Dani Fernández, Mark Otten, Rutger Worm en Joey Brock zijn voor dat duel niet beschikbaar. De return in de zestiende finale van het UEFA Cup-toernooi staat gepland voor donderdag 26 februari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen