Janssen met treffer in zinderende titelstrijd terug aan het front

Reacties

Fenerbahçe heeft zaterdag goede zaken gedaan in de zinderende Turkse titelstrijd. Door de overwinning op Kasimpasa (1-4) kan Fener zondag ontspannen achterover leunen wanneer Galatasaray en Besiktas het tegen elkaar opnemen. Vincent Janssen kon na vijf maanden eindelijk weer juichen.

Janssen met treffer in zinderende titelstrijd terug aan het front

Vier ploegen in de Süper Lig doen nog mee om de Turkse titel. Naast Fenerbahçe maken Galatasaray, Besiktas en Istanbul Basaksehir nog een goede kans om kampioen te worden. Bij de bezoekers zat Janssen op de bank. De spits kampte dit seizoen lange tijd met een vervelende blessure aan zijn voet. 

Fener greep in het eerste bedrijf de leiding via Josef de Souza. De Braziliaan kwam goed voor zijn man en promoveerde zo de strakke pass van Hasan Ali Kaldirim tot een doelpunt: 0-1. Na de pauze knokte Kasimpasa zich terug in de wedstrijd. Martin Skrtel liep een schot van Ilhan Depe ongelukkig in zijn eigen doel.

Een half uur voor het einde kwam Janssen binnen de lijnen en niet veel later nam Fenerbahçe alweer de leiding. Şener Özbayrakli nam het doelpunt voor zijn rekening met een steenharde knal: 1-2. De ingevallen Mathieu Valbuena zette een kwartier voor het einde de 1-3 op het scorebord. In de absolute slotminuut kon Janssen zijn eerste doelpunt sinds 29 november vieren: 1-4. De aanvaller schoot raak nadat hij de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten kreeg.

Voor Fenerbahçe staan er nog competitiewedstrijden tegen Bursaspor, Karabükspor en Konyaspor op het programma. Fener heeft nu evenveel punten als Galatasaray. Besiktas en Istanbul Basaksehir volgen met slechts één punt minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.