Jeugdig Barça rekent na City ook af met Real Madrid en wint El Clásico

Reacties

Barcelona heeft de vriendschappelijke editie van El Clásico gewonnen. De Catalanen rekende in New Jersey af met Real Madrid. Dat gebeurde tijdens een duel dat door onweer ontsierd werd.

Jeugdig Barça rekent na City ook af met Real Madrid en wint El Clásico
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Dat Hansi Flick Barça naar zijn hand aan het zetten is, was al wel duidelijk toen van Manchester City gewonnen werd. Maar tegen de winnaar van de Champions League, maar bovenal aartsrivaal, was er ook een serieuze test met oog op de start van La Liga. Uiteraard stond het duel ook in het teken van de fitheid, terwijl er nog legio topspelers misten.

Alleen aan de kant van Barcelona waren spelers als Gavi, Pedri, Frenkie de Jong en Lamine Yamal absent. De Koninklijke deed het zonder Kylian Mbappé, Jude Bellingham en Dani Carvajal. Toch ging het duel vurig van start, al viel dat begin snel in het water. In de elfde minuut werd de strijd gestaakt, een flinke onweersbui was de spelbreker.

Na een stilte van bijna anderhalf uur gingen de kemphanen toch weer van start. En Barça pakte vlak voor rust de voorsprong. Pau Victor was het goudhaantje dat voorwerk van Robert Lewandowski tot een doelpunt promoveerde. Daarmee ging de ploeg van Flick met een voorsprong de rust in.

Die rust was enkel om snel de thee weg te werken, want door de lange onderbreking was er besloten slechts zes minuten naar binnen te gaan. Barça hield zo de flow van de openingstreffer, bleek even later. Weer was het Victor die afdrukte. Het kind van La Masía, die tegen City ook al trefzeker was, verdubbelde de marge.

Barça voetbalde zich daardoor naar een knappe overwinning. Daar deed ook de late aansluitingstreffer van Nico Paz niets aan af. De oefenzeges op City en Real Madrid zullen vertrouwen geven op weg naar de laatste test voor de start van het seizoen: woensdag tegen AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.